Ελεύθερη η μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις

14:15 2/12/2013 - Πηγή: TNSite
Με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερη η 54χρονη, μητέρα του 13χρονου κοριτσιού που έχασε χθες βράδυ την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Μέσα σε όλη την τραγωδία η γυναίκα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, όπου, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέας πλημμελειοδικών, αφέθηκε το πρωί ελεύθερη.

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, που μόλις ολοκληρωθεί θα αποσταλεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες γύρω στις 11 το βράδυ, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Μπαρκοπούλου στην περιοχή Ξηροκρήνη, της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκαν για το συμβάν από το ΕΚΑΒ και όταν έφτασαν στο σκοτεινό διαμέρισμα αντίκρισαν τη 13χρονη νεκρή, πεσμένη στο πάτωμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η 54χρονη μητέρα της προσπαθούσε μάταια να επαναφέρει τις αισθήσεις της κόρης της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου κειτόταν νεκρή η ανήλικη κοπέλα ένα μαγκάλι το οποίο εκείνη την ώρα δεν έκαιγε.

Ιατροδικαστής που έσπευσε στο διαμέρισμα, εξετάζοντας την 13χρονη εκτίμησε ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων που διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα από το μαγκάλι. Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα κι ο μόνος τρόπος θέρμανσής του ήταν το μαγκάλι.

Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο 3ημνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της άνεργης γυναίκας. Η 54χρονη ζούσε τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την άτυχη κόρη της. Έχει καταγωγή από τη Σερβία και εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργη.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα