Εκτινάχθηκαν τα πορτογαλικά ομόλογα λόγω υπουργικών παραιτήσεων

12:56 3/7/2013 - Πηγή: TNSite

Οι εξελίξεις στην Πορτογαλία παρέσυραν σε άνοδο και τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων για δεύτερη ημέρα, καθώς ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησής του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Πάουλο Πόρτας, που ηγείται του μικρού κόμματος CDS του κυβερνητικού συνασπισμού, παραιτήθηκε χθες διαμαρτυρόμενος για την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική.

Είχε προηγηθεί αυτή την εβδομάδα η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της χώρας

Βίτορ Γκασπάρ, ο οποίος δήλωσε ότι η αξιοπιστία του επλήγη από την αποτυχία επίτευξης τω δημοσιονομικών στόχων που είχαν συμφωνηθεί με την ΕΕ.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών τίτλων αυξήθηκε κατά 42 μονάδες βάσης (0,42 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,14% σήμερα το πρωί, ενώ των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,74%.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σήμερα σημαντικές απώλειες, λόγω της κλιμάκωσης της πολιτικής αβεβαιότητας στην Αίγυπτο και την Πορτογαλία, σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε το πρωί κατά 1%, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα