«Εικασίες οι προοπτικές περί νέου προγράμματος για την Ελλάδα»

12:43 17/10/2013 - Πηγή: TNSite
Στη διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Die Zeit,» το οποίο κάνει λόγο για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας, προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει η εφημερίδα, δεν βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου προγράμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μ. Κότχαους, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Προηγουμένως

η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», επικαλούμενη πληροφορίες της είχε υποστηρίξει ότι επίκειται η έγκριση ενός νέου πακέτου προς την Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Το ζήτημα ενός προγράμματος που διαδεχθεί το τρέχον θα τεθεί στα μέσα του 2014, επισήμανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, για να προσθέσει ότι «όλες οι υποτιθέμενες προοπτικές αναφορικά με την σύσταση ενός περαιτέρω προγράμματος συνιστούν προς το παρόν εικασίες».

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τους Β. Σόιμπλε, «δεν πρόκειται να υπάρξει ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενος στη συνέχιση της χρηματοδότησης στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συνεχίσουν την αξιολόγηση τους στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η τελική έκθεση τους θα πρέπει να αναμένεται τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Όταν η τρόικα δώσει το «πράσινο φως» θα γίνει άμεσα η εκταμίευση της δόσης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα