Έδιωξαν τους Χρυσαυγίτες από το Κρατικό Νίκαιας

20:22 24/4/2013 - Πηγή: TNSite

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οπαδοί του νεοναζιστικού κόμματος επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν «αυτοψία» σε νοσοκομείο, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά στην Καλαμάτα και στην Τρίπολη. Ωστόσο, αυτή τη φορά γιατροί και νοσηλευτές τους έδιωξαν.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έμπαιναν στους θαλάμους του νοσοκομείου και φωτογράφιζαν ασθενείς. Σε όσους ρωτούσαν τι κάνουν, ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν

στο νοσοκομείο για να κάνουν έρανο για την αγορά τροφίμων. Το προσωπικό του νοσοκομείου τους αποδοκίμασε και τους υποχρέωσε να φύγουν, αφού κάλεσαν πρώτα την αστυνομία. Δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς στο νοσκομείο Νικαίας εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζουν ότι «το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ».

Η ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί «προς κάθε κατεύθυνση» ότι:

«Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες.

Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω «κυρίους». Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα