Δυο αρκούδες με τα μικρά τους κατασκήνωσαν στην Καστοριά!

01:30 11/5/2013 - Πηγή: TNSite

Δυο αρκούδες με τα μικρά τους έχουν αναστατώσει τις τελευταίες εβδομάδες την ζωή των κατοίκων στην Κρεπενή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς. Όπως δηλώνει, η Όλγα Μηνοπούλου Κωνσταντουλάκη ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη όταν είδε να βγαίνει από τον φράχτη του σπιτιού της μια μεγαλόσωμη αρκούδα.

Το μεγαλόσωμο ζώο, σημειώνει, εμφανίστηκε όταν μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

βρέθηκε στην περιοχή για τον καθαρισμό της βλάστησης, προκειμένου να απομακρυνθεί η αρκούδα που έχει ραδιοσημανθεί και τα μικρά της. Τελικά διαπιστώθηκε πως στην περιοχή δεν υπήρχε μια αρκούδα αλλά και μια δεύτερη με τα μικρά της.

Οι κάτοικοι φοβούνται και έχουν πλέον, όπως λένε περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Η μια από τις δυο αρκούδες, είχε εμφανιστεί το περασμένο καλοκαίρι προς έκπληξη όλων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Καστοριάς, τη χερσόνησο της πόλης, όπου είχε φτάσει κολυμπώντας και επέστρεψε εδώ και λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κρεπενής μαζί με τα μικρά της. Οι μέχρι τώρα προσπάθειες απώθησης της αρκούδας που έγιναν από την Καλλιστώ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν επιτυχία. Η Καλλιστώ έχει απoστείλει έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες και συναρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση επιχείρησης μετακίνησης της αρκούδας σε άλλη περιοχή της διευρυμένης Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

zougla.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα