Διορία έως τα τέλη Οκτωβρίου δίνει η τρόικα στην κυβέρνηση

09:12 2/10/2013 - Πηγή: TNSite

Διορία ενός μήνα, ως το τέλος Οκτωβρίου, δίνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η τρόικα στην κυβέρνηση για να προετοιμάσει τις δράσεις που παραμένουν ανεκτέλεστες για την υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ, καθώς και για να προσδιορίσει το πως θα κλείσουν τα κενά του προϋπολογισμού του 2014, κυρίως λόγω των ασφαλιστικών ταμείων, όπου η «τρύπα» προσδιορίζεται από τους δανειστές στο 1,5 δισ. ευρώ.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν,

ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ότι «υπάρχει ακόμη πάρα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να εκπληρωθούν των 4 ορόσημα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ που απομένει από τον Ιούλιο».Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των τρόικας στην Αθήνα απάντησε ότι«δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προσδιορίσει ακριβώς πότε»...

Για τις τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και εν όψει της κατάθεσης Προϋπολογισμού του 2014 στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε την Τρίτη δίωρη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στη Βουλή τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα