«ΔικαιώΣτΕ τους αποταμιευτές»

09:56 26/6/2013 - Πηγή: TNSite
Περίπου 150 μικροοομολογιούχοι βρίσκονται έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου, και διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει συνταγματικό το κούρεμα των ομολόγων.

Οι διαμαρτυρόμενοι επιτίθενται φραστικά τους δικαστές.

Ως γνωστόν, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το κούρεμα ων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτιο

του 2012.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περισσότεροι των 7.000 ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφασή τους οι δικαστές έκριναν ότι κούρεμα δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το δικαστήριο τάχθηκε με την πλευρά του Δημοσίου, δεχόμενο ότι στη ζυγαριά της στάθμισης μεταξύ δημοσίου συμφέροντος λόγω της οικονομικής κρίσης από τη μια πλευρά και οικονομικής απώλειας που υπέστησαν χιλιάδες ομολογιούχοι από την άλλη, προέχει το συμφέρον του Δημοσίου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα