Δεν το βάζουν κάτω οι διαδηλωτές στη Βουλγαρία

16:00 28/8/2013 - Πηγή: TNSite
Κρατώντας πανό και σημαίες οι διαδηλωτές στη Βουλγαρία φώναζαν για 75η μέρα συνθήματα, όπως «Μαφία», «Εκλογές» και «Παραίτηση, πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους με στόχο να πέσει η κυβέρνηση στη χώρα.

Η πλατεία Ανεξαρτησίας και η λεωφόρος Ντοντούκοφ ήταν κλειστές για την κυκλοφορία, ενώ υπήρχε και αστυνομική παρουσία. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους πορεία από το κτίριο του υπουργικού

συμβουλίου μέχρι τη Βουλή, η οποία φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite», η χρονική διάρκεια των διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου και συνεχίζονται, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί και οι διαδηλωτές καλούν τους πολίτες της χώρας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Αφορμή για την έναρξη των διαδηλώσεων υπήρξε ο διορισμός του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέλιαν Πέεβσκι στη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS). Ο διορισμός του κ. Πέεβσκι, ακυρώθηκε, ωστόσο, δεν ήταν αρκετός για να σταματήσει τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη Σόφια.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, δίνουν ραντεβού για τη διαδήλωση της 4ης Σεπτεμβρίου,όταν θα έχουν επιστρέψει οι βουλευτές από τις θερινές διακοπές τους, επισημαίνει το «Novinite».

(Φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα