«Δεν πληρώνουν» από την Κηφισιά ώς τη Χαλκίδα

20:21 9/12/2013 - Πηγή: TNSite

Παρά το τσουχτερό κρύο, κάτοικοι της Κηφισιάς, του Ωρωπού, του Διονύσου και της Χαλκίδας καθώς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και άλλων οργανώσεων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το πρωί στα διόδια Αφιδνών. Ζητούν να μην αυξηθούν οι τιμές των διοδίων αλλά και να μη γίνουν νέοι σταθμοί σε Βαρυμπόμπη και Αγιο Στέφανο.

Οι διαμαρτυρόμενοι, παρουσία και των δημάρχων των περιοχών κατέλαβαν για δύο

ώρες, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, συμβολικά τα διόδια χωρίς ωστόσο να υπάρξει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

«Οχι» στην αύξηση των διοδίων λέει η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας. Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων που ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο και παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Τα μέλη του Δ.Σ. εκτιμούν ότι η επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των πολιτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυξήσεις στα τέλη των διοδίων.

Παράλληλα απηύθυναν έκκληση προς το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί τα μεγάλα οδικά έργα, να ενισχύσουν ουσιαστικά με όλους τους αναγκαίους πόρους τις Περιφέρειες ώστε να μπορέσουν όχι μόνο να συντηρήσουν το ήδη προβληματικό επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και να προγραμματίσουν τα απαραίτητα νέα οδικά έργα.

Να. Βασ.

enet

Keywords
Τυχαία Θέματα