Δέκα νεκροί από εκρήξεις βομβών στο Αφγανιστάν

04:49 5/6/2013 - Πηγή: TNSite
Δέκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα όταν εξερράγησαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο δυτικό και νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα αυξήθηκε κατά 24% τις δύο τελευταίες δύο εβδομάδες εν σχέσει προς το 2012, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Μία αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κατά την διέλευση ενός οχήματος, σκοτώνοντας τέσσερις από τους επιβάτες του: έναν πατέρα και τα τρία παιδιά του, το ένα από αυτά βρέφος. Η σύζυγός του τραυματίσθηκε»,

ανακοίνωσε ο Άμπντουλ Ραχμάν Ζουαντάι, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης του Φάραχ (δυτικά), όπου εκτυλίχθηκε το πρώτο αιματηρό επεισόδιο.

Σήμερα εξάλλου έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην επαρχία του Χελμάντ, στο νότο, που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, την ώρα που άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους, η οποία ήταν «παγιδευμένη» με εκρηκτικές ύλες, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Ομάρ Ζουάκ.

Τα έξι θύματα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, επέστρεφαν στην κατοικία τους, την οποία είχαν εγκαταλείψει για να διαφύγουν από τις μάχες που εκτυλίσσονταν χθες στο χωριό τους μεταξύ ανταρτών Ταλιμπάν και του αφγανικού στρατού, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, και πριν τα τελευταία τούτα επεισόδια, η έξαρση της βίας στο Αφγανιστάν έχει προκαλέσει μεταξύ των αμάχων 125 νεκρούς και 287 τραυματίες, ήτοι «μία αύξηση κατά 24%» του αριθμού τους εν σχέσει προς την ίδια περίοδο το περασμένο έτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

Οι Αφγανοί αντάρτες είναι υπεύθυνοι για το 24% των θυμάτων, σύμφωνα με την UNAMA, η οποία «επιμένει για μία φορά ακόμη στην ανάγκη να σταματήσουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας και η χρήση αυτοσχέδιων μηχανισμών», που κάλλιστα «θα μπορούσαν να συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο αυτοί τρόποι κρούσης αποτελούν το προτιμώμενο όπλο των Ταλιμπάν κατά των δυνάμεων της πολυεθνούς στρατιωτικής αποστολής και των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης και για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο.

(φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα