Δέχεται την επανεκλογή του ο Ναπολιτάνο

15:42 20/4/2013 - Πηγή: TNSite
Δέχεται την πρόταση της ιταλικής κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και του κέντρου του Μάριο Μόντι, να επανεκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως κατέστησε γνωστό με ανακοίνωσή του.

Ο Ιταλός Πρόεδρος είχε δεχτεί νωρίτερα πιέσεις από τις δυο μεγαλύτερες ιταλικές πολιτικές παρατάξεις, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, που του ζητούσαν επίμονα να δεχθεί να επανεκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Σίλβιο

Μπερλουσκόνι καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τον Μάριο Μόντι.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα δεχθεί τελικά την πρότασή μας που έχει ως κύριο σημείο αναφοράς το εθνικό συμφέρον», είχε δηλώσει νωρίτερα η βουλευτής της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο.

Από την προοδευτική παράταξη ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, τη δυνατότητα επανεκλογής του Ναπολιτάνο».

Το κίνημα Πέντε Αστέρων συνέχισε ωστόσο να στηρίζει τον υποψήφιό του νομικό Στέφανο Ροντοτά. «Αν τα δεδομένα αλλάξουν, θα εκτιμήσουμε την όποια νέα πραγματικότητα», εξήγησε από την πλευρά της η Ρομπέρτα Λομπάρντι εκπρόσωπος του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο στην βουλή της Ρώμης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα