«Δε θέλω να επιβιώσω. Θέλω να ζήσω!» Πρώτο τρέιλερ του «12 Υears a Slave»

05:35 17/7/2013 - Πηγή: TNSite

Όσοι είχαν την τύχη να δουν υλικό και previews της νέας ταινίας του Βρετανού Στιβ ΜακΚουίν, έγραφαν στο twitter: «ετοιμαστείτε για ένα «Django Unchained» χωρίς την κωμωδία». Σήμερα το πρώτο τρέιλερ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το τελευταίο μέρος της άτυπης τριλογίας (μετά το «Hunger» και το «Shame») που θα ξεκινήσει την πορεία του στις αίθουσες από τον ερχόμενο Οκτώβρη, μετά από μια πιθανή πρεμιέρα του στη βενετσιάνικη Μόστρα, δεν είναι απλώς μια ταινία με «μεγάλο» καστ, αλλά και μια συγκινητική ματιά

επάνω στην ανθρώπινη θέληση με φόντο μια σκοτεινή σελίδα της αμερικανικής Ιστορίας: τη δουλεία στο Νότο.

Ο αφροαμερικανός πρωταγωνιστής του «12 Υears a Slave», Τσιγουέτελ Ετζίοφορ υποδύεται τον Σόλομον Νόρθαπ, έναν σκλάβο, που ενώ γεννήθηκε ελεύθερος στη Νέα Υόρκη, πουλήθηκε από δουλεμπόρους στο Νότο και μετά από πολλές περιπέτειες και μια μακρά δικαστική διαμάχη με τα αφεντικά του, τα οποία κατήγγειλε, έγραψε τα απομνημονεύματά του, επάνω στα οποία βασίζεται ο ΜακΚουίν.

«Περνάει μια απίστευτα επώδυνη δοκιμασία, μια εμπειρία που τον φέρνει σε επαφή με τον πόνο και την ανθρώπινη κακία και τελικά μέσα από όλα αυτά βρίσκει τη λύτρωση», δήλωνε ο σκηνοθέτης για τον ήρωά του.

Μπραντ Πιτ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Πολ Ντέινο και Άλφρεντ Γούνταρντ είναι επίσης στο all star cast του «Twelve Years a Slave», ενώ ο Ντουάιτ Χένρι και η Κουαβανζανέ Γουόλις, συμπρωταγωνιστές στο αγαπημένο «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» συμμετέχουν επίσης στην ταινία.

Από τις πρώτες πληροφορίες γνωρίζουμε ότι ο Φασμπέντερ θα υποδυθεί έναν σκληρό ιδιοκτήτη φυτείας, ο Κάμπερμπατς θα είναι ο ιερέας Ουίλιαμ Φορντ, πρώτος ευσπλαχνικός ιδιοκτήτης του ήρωα, η Σάρα Πόλσον θα είναι η γυναίκα του Φασμπέντερ, ενώ εκτός από τους σταρ στο πλατό του ΜακΚουίν βρίσκονται και οι Λουπίτα Νιόνγκο, Σκουτ ΜακΝέρι, Μάικλ Κένεθ Ουίλιαμς και Γκάρεθ Ντίλαχαντ. Σε ένα μικρό ρόλο κι ο παραγωγός Μπραντ Πιτ που τον βλέπουμε σπό τα πρώτα κιόλας πλάνα του τρέιλερ.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα