Χωρίς συμφωνία αναχώρησε η τρόικα από την Αθήνα

22:21 20/11/2013 - Πηγή: TNSite
Χωρίς συμφωνία αναχώρησε από την Αθήνα η τρόικα, δίνοντας νέο ραντεβού για τις αρχές Δεκεμβρίου, μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Στο μεταξύ, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιασκέψεων.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχώρησαν από την Αθήνα, και η επιστροφή

τους αναμένεται να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να επέλθει η συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται πάντως ότι η τρόικα δε θα είναι παρούσα στο Eurogroup της Πέμπτης, όπου θα συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Κατά τη σημερινή συνάντηση δεν επετεύχθη τελικά συμφωνία για τους πλειστηριασμούς, παρά τις ενδείξεις που υπήρχαν για σύγκλιση απόψεων, ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχε στη σύντομη μεσημεριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας ανέφερε ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας για το σύνoλο των θεμάτων, που απασχολούν τις συζητήσεις με την τρόικα έως την 9η Δεκεμβρίου είναι 60%-40%. «Γι' αυτό δουλεύουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αρκετά σοβαρά εξετάζεται το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» στο Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας, στο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για το λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ αρκετοί συμβασιούχοι που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων θα απομακρυνθούν μετά την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα