Χωρίς άδεια η αστυνομία στα πανεπιστήμια της Αιγύπτου

03:43 22/11/2013 - Πηγή: TNSite
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιτρέπεται στην αστυνομία να εισέρχεται στους χώρους των πανεπιστημίων χωρίς να χρειάζεται να λάβει άδεια προηγουμένως με στόχο να εμποδίζει διαδηλώσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena, ενώ ένας φοιτητής σκοτώθηκε σε βίαια επεισόδια στη διάρκεια της νύχτας.

Η κυβέρνηση έδωσε άδεια στην αστυνομία να εισέρχεται στους χώρους του πανεπιστημίου σε περίπτωση «απειλών» και σε περίπτωση «διαδηλώσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον τραυματισμό φοιτητών», σύμφωνα

με το πρακτορείο.

Πριν την απόφαση αυτή, η αστυνομία έπρεπε να ζητήσει άδεια από τον γενικό εισαγγελέα ή τον πρύτανη του πανεπιστημίου προτού εισέλθει στους χώρους του ή στις φοιτητικές εστίες σε περίπτωση επεισοδίων.

Στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη ένας φοιτητής σκοτώθηκε στις εστίες του πανεπιστημίου αλ Άζχαρ στη συνοικία Νασρ Σίτι του Καΐρου, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο φοιτητής είχε τραυματιστεί από σφαίρες στο στήθος και τον λαιμό, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ οπαδών και αντιπάλων της κυβέρνησης που διόρισε ο στρατός μετά την ανατροπή τον Ιούλιο του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες πρόσθεσαν ότι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών σημειώθηκαν σήμερα στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Για τους οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου, που σκοτώνονται ή συλλαμβάνονται στο δρόμο, τα πανεπιστήμια έχουν γίνει το τελευταίο προπύργιο των κινητοποιήσεών τους.

Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί του Μόρσι έχουν σκοτωθεί από τον στρατό και την αστυνομία από τις 14 Αυγούστου και περισσότερα από 2.000 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην οποία ανήκει ο ανατραπείς πρόεδρος, έχουν συλληφθεί.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα