Μπουτάρης: Σε τροχιά υλοποίησης η αστική παράκτια συγκοινωνία

19:31 23/8/2013 - Πηγή: TNSite
«Μεγάλη επιτυχία» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τη χρηματοδότηση μελετών της Αστικής Παράκτιας Συγκοινωνίας από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

«Το έργο που τόσο έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, ενώ επί χρόνια βρισκόταν απλώς σε επίπεδο συζητήσεων και

εξαγγελιών. Χάρη στην επιμονή των φορέων της πόλης και στην καλή συνεργασία μεταξύ των Δήμων, της Περιφέρειας, της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και του ΥΠΟΜΕΔΙ καταφέραμε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να ξεπεράσουμε θεσμικά και νομικά κενά και, βεβαίως, και τα γραφειοκρατικά κωλύματα» τονίζει, σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Μπουτάρης.

Εκφράζει δε την ελπίδα πως «οι μελέτες θα τρέξουν κανονικά το 2014 και μακάρι να δούμε και τις πρώτες εργασίες την ίδια χρονιά ή έστω στις αρχές του 2015».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, τη χρηματοδότηση 1.007.370 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών υποδομών και των υπηρεσιών συμβούλων, που αφορούν την κατασκευή έξι προβλητών - στάσεων και των κτιριακών έργων στέγασης των εκδοτηρίων και των χώρων αναμονής επιβατών της Αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα