Μπαράζ Εθνικής: Η προϊστορία του θεσμού δείχνει πρόκριση!

06:50 20/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ποτέ στην ιστορία των μπαράζ πρόκρισης σε Μουντιάλ στην ευρωπαϊκή ζώνη δεν έχει ανατραπεί διαφορά δύο γκολ από τον πρώτο αγώνα!

Η Ελλάδα κέρδισε 3-1 τη Ρουμανία το βράδυ της Παρασκευής στον πρώτο αγώνα μπαράζ για το εισιτήριο του Μουντιάλ 2014 και πέρα από την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, η προϊστορία τέτοιων ματς δίνει άλλο ένα λόγο στον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του να πιστεύουν ότι είναι πάρα πολύ κοντά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για τη Βραζιλία.

Και

αυτό γιατί στις διοργανώσεις όπου υπήρξαν διπλά παιχνίδια μπαράζ για την πρόκριση στη ζώνη της ΟΥΕΦΑ, ποτέ ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με διαφορά δύο γκολ και πάνω δεν έχει αποκλειστεί!

Στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 υπήρξαν δύο τέτοιες περιπτώσεις. Η Κροατία είχε επικρατήσει της Ουκρανίας 2-0 στο πρώτο μπαράζ και πήρε την πρόκριση με 1-1 στο Κίεβο, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στα γήπεδα της Γαλλίας!

Ακόμα πιο εύκολο έργο είχε εκείνη τη χρονιά η Γιουγκοσλαβία, που είχε κερδίσει 7-1 στη Βουδαπέστη τους Ούγγρους και σφράγισε την πρόκριση με 5-0 στη ρεβάνς εντός έδρας.

Στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2002 δεν υπηρξε νίκη με δύο γκολ διαφορά και πάνω στον πρώτο αγώνα.

Στη διαδικασία πρόκρισης για το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία, παρουσιάστηκε και το μοναδικό ζευγάρι όπου ομάδα που έχασε με δύο γκολ διαφορά στον πρώτο αγώνα έφτασε κοντά στην ανατροπή.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία είχε χάσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι από τους Ελβετούς, αλλά παρ' όλο που κέρδισε 4-2 στη ρεβάνς αποκλείστηκε σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι.

Στην ίδια προκριματική φάση, η Ισπανία κερδίζοντας 5-1 στο πρώτο παιχνίδι τη Σλοβακία πήγε στα γήπεδα της Γερμανίας με τη ρεβάνς 1-1 στη Μπρατισλάβα.

Όσον αφορά τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2010, ούτε εκεί υπήρξε νίκη με δύο γκολ διαφορά ή παραπάνω στα πρώτα παιχνίδια, με την Ελλάδα να παίρνει μεταξύ άλλων την πρόκριση εις βάρος της Ουκρανίας με ισοπαλία 0-0 εντός και νίκη 1-0 εκτός έδρας με το γκολ του Σαλπιγγίδη.

Έτσι βάσει προϊστορίας η Ελλάδα δικαιούται βάσιμα να ελπίζει ότι θα είναι στο Μουντιάλ, όπως άλλωστε και οι Ουκρανοί με τη νίκη τους με 2-0 επί της Γαλλίας στο πρώτο παιχνίδι.

Πηγή: novasports.gr

News

Keywords
Τυχαία Θέματα