Άσκηση ασφαλείας στην Κέρκυρα για τρομοκρατική απειλή σε κρουαζιερόπλοιο

10:43 11/9/2013 - Πηγή: TNSite
Άσκηση ασφαλείας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής κατά τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07/09 στο λιμάνι της Κέρκυρας, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος.

Στην άσκηση συμμετείχε το κρουαζιερόπλοιο Costa Magica της εταιρείας Costa Crociere S.p.A., το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών και καταστημάτων του Επιβατικού Σταθμού, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας MONDIALPOL, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, η Πυροσβεστική,

η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Σωματείο καβοδετών, τα ρυμουλκά του λιμένα, καθώς και τα 960 μέλη του πληρώματος που εκκένωσαν το πλοίο.

Κατά την διάρκεια της άσκησης και της ενεργοποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, εκτός από τα συμβατικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν και δύο μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με κάμερες που έστελναν εικόνες σε πραγματικό χρόνο από το σημείο του συμβάντος στο Κέντρο Ελέγχου.

Τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα βρίσκονται πάντα στην διάθεση της Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, οποτεδήποτε χρειασθεί.

Την άσκηση παρακολούθησαν στελέχη από τα 12 μεγαλύτερα Ελληνικά λιμάνια που συμμετείχαν στο Σχολείο κρουαζιέρας που διεξήχθη από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα συνεδρίων του λιμένα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα