Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη και Κουκούτση της Χρυσής Αυγής

16:50 27/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ειδικότερα, σε σύνολο 254 παρόντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκούτση ψήφισαν 253, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη τάχθηκαν και οι 254 παρόντες βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκαν 23 βουλευτές, κατά 206, ενώ 22 ψήφισαν «παρών» και τρεις λευκό.

Νωρίτερα, οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

απέρριψαν τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες αστήρικτες και έκαναν λόγο για ψευδομαρτυρίες εναντίον τους.

Ο Δ. Κουκούτσης αμφισβήτησε το κατηγορητήριο, αλλά η Β. Κατριβάνου παρενέβη και επέμεινε ότι υπήρξε επίθεση, με τη φρουρά της Βουλής να μην παρεμβαίνει και να χρειάζεται η παρέμβαση του φρουράρχου. «Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί δεν έκανα όσα μου καταλογίζονται», απάντησε ο Δ. Κουκούτσης.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης αντιμετωπίζει μήνυση από την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού "ALPHA" και δημοσιογράφο του σταθμού με αφορμή ρεπορτάζ για προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του καθώς, όπως τόνισε, η περίπτωσή του αφορά μια σφοδρή πολιτική διαμάχη που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

"Έχω μια σφοδρή πολιτική διαμάχη με τον κύριο Καμμένο αλλά όσα λέμε δεν είναι επί προσωπικού… Είναι ένα είδος βιομηχανίας εκ μέρους του κυρίου Καμμένου γι αυτό ζητώ να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία μου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα