Απρόσκλητος Επισκέπτης

08:57 12/12/2013 - Πηγή: TNSite

Εκρήξεις, σφαίρες, αίμα και ξύλο. Πολύ ξύλο. Εαν αυτά ζητάτε από μια ταινία, τότε το νέο φιλμ του Γκάρι Φλέντερ, με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ, θα σας τα προσφέρει σε ποιότητα και αφθονία.

Είναι κάποιες ταινίες απ' τις οποίες δεν έχεις την απαίτηση να προσεγγίσουν κάποιο βαθύ νόημα ούτε να προβούν σε ενδελεχείς σκιαγραφήσεις της ανθρώπινης κατάστασης. Είναι φιλμ που απλά έχουν φτιαχτεί με άξονα την διασκέδαση του κοινού και οφείλουν να κρίνονται σε συνάρτηση

με το πόσο καλά το πετυχαίνουν αυτό.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο «Απρόσκλητος Επισκέπτης», το νέο φιλμ του Γκάρι Φλέντερ («Οι Ένορκοι», 2003) που, αν και στερείται ουσίας, δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι στα αλήθεια είναι μια χορταστική και άκρως θεαματική ταινία δράσης.

Σε αυτή, ο Τζέισον Στέιθαμ υποδύεται τον Φιλ Μπρόκερ, έναν αστυνομικό που κατά τη διάρκεια μιας μυστικής αποστολής εισχωρεί σε μια συμμορία μοτοσικλετιστών με σκοπό να την εξαρθρώσει. Όταν τελικά ο αρχηγός της οργάνωσης συλλαμβάνεται, ο Μπρόκερ εξαφανίζει τα ίχνη του και μετακομίζει με την μικρή του κόρη σε μια ήσυχη πόλη του αμερικάνικου Νότου.

Μια απρόσμενη όμως συμπλοκή του μικρού κοριτσιού με έναν συμμαθητή της, φέρνει τον πατέρα της αντιμέτωπο με τον Γκέιτορ (Τζέιμς Φράνκο), τον αρχηγό της τοπικής συμμορίας και διαβόητο έμπορο ναρκωτικών. Ο Γκέιτορ ανακαλύπτει την μυστική ταυτότητα του Μπρόκερ και χρησιμοποιώντας την ερωμένη του, Σέριλ (Γουινόνα Ράιντερ), θα καρφώσει τον μυστικό αστυνομικό στον φυλακισμένο αρχηγό των μοτοσικλετιστών, με αντάλλαγμα να του επιτραπεί να πουλήσει μεθαμφεταμίνη σε περισσότερες περιοχές.

Γρήγορα ο Μπρόκερ θα πρέπει να προστατέψει τον εαυτό του και την κόρη του από καινούργιους αλλά και παλιούς εχθρούς που θα τον πλησιάσουν για να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Τζέισον Στέιθαμ είναι ο άξιος πρωταγωνιστής και συνεχιστής των παλιομοδίτικων ταινιών δράσης που αγαπήσαμε τις περασμένες δεκαετίες - δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που ο Σιλβέστερ Σταλόνε τον επέλεξε προσωπικά για να συμμετέχει στους «Αναλώσιμους».

Ετσι, στον «Απρόσκλητο Επισκέπτη», του οποίου το σενάριο είχε γραφτεί απ' τον Σταλόνε με σκοπό να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος, ο Σλάι εμπιστεύεται το πουλέν του για να ενσαρκώσει τον κεντρικό χαρακτήρα και ο Στέιθαμ τον επιβραβεύει για την επιλογή, ερμηνεύοντας, με την αδρεναλίνη στα κόκκινα, έναν ατσαλάκωτο μπάτσο που μοιράζει πόνο αδιακρίτως.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του βετεράνου του Βιετνάμ, Τσακ Λόγκαν, η πλοκή της ταινίας δεν ξεφεύγει από τα στεγανά του είδους και πηγάζει κατευθείαν από το μάτσο δοχείο που τροφοδότησε με ιστορίες τις ταινίες του Τσακ Νόρις ή του Στίβεν Σιγκαλ.

Ο «Απρόσκλητος Επισκέπτης» σε καλωσορίζει στον κόσμο του με μια εκρηκτική αρχική σεκάνς, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ενός υπερ-βίαιου 90λεπτου όπου το ξύλο δίνει και παίρνει. Και από την στιγμή που στη ταινία βαράει ως και η εννιάχρονη κόρη του κεντρικού χαρακτήρα, οι επικές ατάκες που ξεστομίζονται από τους πρωταγωνιστές είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Τα ελάχιστα ειδικά εφέ, οι φαντασμαγορικές εκρήξεις και τα εξεζητημένα ακροβατικά των βιρτουόζων κασκαντέρ θα σας πείσουν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά απολαυστικό ομάζ στα κλασικά θρίλερ περιπέτειας του αμερικάνικου σινεμά, σε μια ταινία απ' την οποία η τεστοστερόνη ξεχειλίζει.

e-go

Keywords
Τυχαία Θέματα