Απολαύστε τη ζωή για καλύτερα γεράματα!

22:47 22/1/2014 - Πηγή: TNSite

Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή έχουν καλύτερη κινητικότητα και υγεία στα γεράματα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα βρετανική μελέτη.

Σύμφωνα με όσα αποδεικνύουν οι επιστήμονες του University College του Λονδίνου, τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ευχαρίστησης στη ζωή τους εμφανίζουν υπερτριπλάσια πιθανότητα ανάπτυξης καθημερινών σωματικών προβλημάτων, σε σχέση με όσους έχουν μια θετική και αισιόδοξη προσέγγιση του κόσμου. Επιπλέον, οι τελευταίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους

απαισιόδοξους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 3.200 άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών για μια περίοδο τουλάχιστον οκτώ ετών. Μέσω ειδικών ερωτηματολογίων, οι επιστήμονες αξιολόγησαν τον βαθμό απόλαυσης της ζωής από καθένα συμμετέχοντα στην έρευνα και, στη συνέχεια, συσχέτισαν την ψυχική κατάστασή του με τη σωματική ικανότητά του στις καθημερινές δραστηριότητές του μέσα στο σπίτι (αυτοεξυπηρέτηση για ντύσιμο, μπάνιο κ.α.) και έξω από αυτό (με βασικό κριτήριο την ταχύτητα βαδίσματος).

«Η μελέτη δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι που είναι πιο ευτυχισμένοι και χαίρονται τη ζωή περισσότερο, εμφανίζουν πιο αργή επιδείνωση των σωματικών λειτουργιών τους όσο γερνάνε», υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα