Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Απόπειρα υποκλοπής στο Υπουργικό Συμβούλιο

13:07 9/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ορισμένοι μάλιστα, που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα, για να πιουν έναν καφέ με τους συναδέλφους τους στο εντευκτήριο της Βουλής, άρχισαν να ανηφορίζουν για την αίθουσα λίγο μετά τις 18.15, γνωρίζοντας ότι η "ώρα Σαμαρά" διαφέρει κατά πολύ από την "ώρα ΠΑΣΟΚ".

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πάντα ακριβής στα ραντεβού του και πολλές φορές πηγαίνει σε αυτά, λόγω της συνέπειας που τον διακρίνει, ακόμη και πέντε λεπτά νωρίτερα.

Η έκπληξη όλων, όταν έφτασαν έξω από την αίθουσα του Υπουργικού και αντίκρισαν τη μεγάλη δρύινη πόρτα κλειστή, υπήρξε μεγάλη. Κι έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς η ώρα περνούσε και ούτε η πόρτα άνοιγε ούτε ο πρωθυπουργός φαινόταν. Για να σπάσουν την αμηχανία που τους προκάλεσε η αναμονή στα όρθια, άρχισαν να σχηματίζουν πηγαδάκια - όσοι ανταλλάσσουν καλημέρα μεταξύ τους - και να συζητούν ανοιχτά θέματα, που "τρέχουν" ανάμεσα στα υπουργεία τους.

Άλλοι πάλι σχολιάζουν την έκρηξη Βενιζέλου την προτεραία, όταν έβγαλε από την αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Οικονομικών τον Φίλιππο Σαχινίδη, για να του ζητήσει να απαιτήσει τη μείωση ΦΠΑ ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία με την Τρόικα. Είχε πάει εφτά το απόγευμα, περασμένες μάλιστα, και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου καθυστερούσε ήδη μισή ώρα.

Τη στιγμή που η υπομονή για την ορθοστασία είχε αρχίσει να στερεύει και η περιέργεια να εξάπτεται, άνοιξαν τελικώς οι πόρτες του Υπουργικού και τους επετράπη η είσοδος.

την ώρα που οι υπουργοί κατέλαβαν τη θέση τους γύρω από το τραπέζι, ταυτόχρονα αποχωρούσαν μάλλον ανέκφραστοι οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και στην αίθουσα έκανε την εμφάνισή του ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και στενό συνεργάτη του, Τάκη Μπαλτάκο.

Πριν πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός, για να ξεκινήσει η κρίσιμη εκείνη συνεδρίαση του Υπουργικού, στην οποία δόθηκαν ρητές οδηγίες για σειρά θεμάτων, τον λόγο έλαβε ο κ. Μπαλτάκος. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των "Επίκαιρων", από τρία μέλη της κυβέρνησης, υπουργούς και υφυπουργούς, ο ΓΓ πρώτα ζήτησε συγγνώμη για την ημίωρη αναμονή και έπειτα εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους καθυστέρησε η έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με βάση αυτούς, ο κυβερνητικός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί στα μέλη του υπουργικού, ότι οι άνδρες που "χτενίζουν" εξονυχιστικά τους χώρους, όπου παρίσταται ο πρωθυπουργός εντόπισαν κάποιο πρόβλημα ασφαλείας στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παρεμβολές

Δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό, όπως βασίμως θα μπορούσε να εικάσει κανείς, λόγω των εκπαιδευμένων σκύλων που ελέγχουν τον χώρο, αλλά για κάποιες παρεμβολές στα συστήματα ηχογράφησης των συνεδριάσεων του Υπουργικού, τέτοιες που να επιτρέπουν στους ωτακουστές, να υποκλέψουν τυχόν απόρρητες οδηγίες του πρωθυπουργού για κρίσιμα θέματα που "τρέχουν". ΄

Όπως είναι γνωστό, οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ηχογραφούνται από ειδική υπηρεσία που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβερνήσεως, ενώ σε αυτές μετέχουν και εχέμυθοι πρακτικογράφοι - στενογράφοι, που αποτυπώνουν το πρώτον τα λεχθέντα στις συνεδριάσεις.

Τα πρακτικά αυτά παραμένουν απόρρητα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο για τουλάχιστον 30 χρόνια, πριν επιτραπεί η πρόσβαση σε αυτά στους ερευνητές που επισκέπτονται το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Σύμφωνα με τα υπονοούμενα που άφησε ο γενικός στην ολιγόλογη παρέμβασή του, η έρευνα των ανδρών ασφαλείας έδειξε κάποιο πρόβλημα παρεμβολών στα συστήματα ηχογράφησης της συνεδρίασης, το οποίο όμως λύθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό.

Μόλις αποκαταστάθηκε η ασφάλεια των επικοινωνιών και θωρακίστηκε η αίθουσα, τότε και μόνον ανέβηκε ο πρωθυπουργός και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Για να μην υπάρξει όμως καμία παρανόηση ή αφορμή για πρόκληση σχολίων, εδόθη εντολή να διαρρεύσει προς τα έξω, ότι η συνεδρίαση καθυστέρησε να ξεκινήσει, επειδή κάποιος σκύλος έκανε την "ανάγκη" του έξω από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου και μέχρι να καθαρίσουν οι καθαρίστριες της Βουλής, καθυστέρησε να αρχίσει η συνεδρίαση (...).

Πηγή: Επίκαιρα

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα