Αποφυλακίστηκε ο μουλάς Μπαράνταρ

22:15 21/9/2013 - Πηγή: TNSite

"Ναι, ο Μπαράνταρ αποφυλακίστηκε", δήλωσε ο εκπρόσωπος Όμαρ Χάμιντ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απελευθέρωση του μουλά Μπαράνταρ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Πακιστάν στις αρχές του 2010, έχει ως στόχο, κατά τις πακιστανικές αρχές, "να διευκολύνει τη διαδικασία συμφιλίωσης" στο Αφγανιστάν ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις που συνεχίζονται στη χώρα αυτή εδώ και 12 χρόνια μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, και

των ανταρτών Ταλιμπάν.

Το Ισλαμαμπάντ είχε ανακοινώσει από το βράδυ της Παρασκευής ότι θα άφηνε ελεύθερο τον Μπαράνταρ. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που προσπαθεί επί χρόνια να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν, έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση του Πακιστάν αφού θεωρεί ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του μουλά Ομάρ θα μπορούσε να πείσει τους αντάρτες να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών. Πολλοί παρατηρητές ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις κατά πόσο ο μουλάς Μπαράνταρ διατηρεί την επιρροή του στο κίνημα ώστε να συμβάλει θετικά σε μια διαπραγμάτευση.

(Πηγή:ΑΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα