Αποχώρηση των Κούρδων μαχητών στις 8 Μαΐου από την Τουρκία

18:07 25/4/2013 - Πηγή: TNSite

Νωρίτερα, πρακτορείο ειδήσεων που διατηρεί σχέσεις με την οργάνωση είχε μεταδώσει επικαλούμενο ανακοίνωση του PKK ότι η αποχώρηση θα αρχίσει την 5η Μαΐου.

Το Firat News μετέδωσε πως οι Κούρδοι μαχητές θα ξεκινήσουν να αποχωρούν από το έδαφος της Τουρκίας στις πέντε Μαίου, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίς που είναι σε εξέλιξη.

Ο Καράγιλαν είπε πως το ΡΚΚ

θέτει έξι σημεία για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας αυτής. Τα σημεία αυτά είναι η αποχώρηση των ανταρτών, η έναρξη της αποχώρησης την 8η Μαΐου και η ολοκλήρωσή της "το συντομότερο", η έλευση των ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ και η συμβολή της τοπικής κυβέρνησης, η αποχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από επιθέσεις κατά τη διαδικασία της αποχώρησης, η αποχή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας από στρατιωτικές δραστηριότητες "στο Κουρδιστάν" και τέλος η παρακολούθηση της διαδικασίας εκ μέρους ανεξάρτητων παρατηρητών.

αποχώρηση σχεδιάζεται να γίνει σταδιακά σε ομάδες και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν", είχε αναφέρει το Firat, επικαλούμενο ανακοίνωση της κουρδικής ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης.

Σημειώνεται πως οι ίδιοι οι Κούρδοι έχουν θέσει το ζήτημα της άοπλης απόσυρσης στο πλαίσιο του διαλόγου με την τουρκική κυβέρνηση με τη μεσολάβηση του φυλακισμένου ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Μετά σχεδόν τρεις δεκαετίες συγκρούσεων και χιλιάδες νεκρούς, η Άγκυρα προχωρά σε βήματα για να κλείσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης, έχοντας ανοίξει, στο μεταξύ, διάλογο με τον Οτσαλάν.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα