Αναστήθηκε το κόμμα του Φίλιπ Ρέσλερ

22:28 26/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Φίλιπ Ρέσλερ, ο νεαρός ηγέτης των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, φαινόταν χαμένος στις αρχές της χρονιάς έως ότου ανέλαβε ένα σημαντικό ρίσκο που άλλαξε την τύχη του ίδιου και του κόμματος του.

Όπως αναλύει το Reuters λίγες ημέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές, το κόμμα του, το οποίο συγκυβερνάει με τους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ, ήταν σε ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις.

Τότε, ο άντρας, ο οποίος πολλοί στο Βερολίνο θεωρούσαν χαμένο, προσέφερε την παραίτησή του, μία ημέρα αφότου το κόμμα του είχε κακή πορεία στις τοπικές εκλογές.

Έκτοτε άλλαξε η πορεία του κόμματός του και του ίδιου του Φίλιπ Ρέσλερ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα των Φιλελευθέρων να φτάνει το 6% με 7% πάνω από το 5% που χρειάζεται για να μπει στο Κοινοβούλιο.

Βέβαια, το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το ποσοστό ρεκόρ που είχε λάβει το κόμμα του Ρέσλερ στις εκλογές του 2009 όταν έφτασε το 14,6%.

Ωστόσο χάρη στην ανάκαμψη, η Μέρκελ μπορεί να ελπίζει ότι τελικά δε θα χρειαστεί να κυβερνήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους, όπως έκανε στις προηγούμενες εκλογές.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα