Αναστέλλεται η σύνοδος της Εθνικής Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη

05:28 2/8/2013 - Πηγή: TNSite
Η Εθνική Συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης ανέστειλε την προγραμματισμένη για τις 3 και 4 Αυγούστου σύνοδό της στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη σύσταση μίας μεταβατικής κυβέρνησης, ανακοινώθηκε σήμερα από μέλη της αντιπολίτευσης.

«Δεν θα πραγματοποιηθεί σύνοδος αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους εκπροσώπους της Συμμαχίας, ο Σάραχ Χαρκούρ.

«Η σύνοδος της ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης δεν συγκλήθηκε διότι επί του παρόντος συγκεντρώνουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων για ένα κυβερνητικό αξίωμα. Θα απαιτηθεί χρόνος για να τα εξετάσουμε όλα», δήλωσε άλλη πηγή της αντιπολίτευσης, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Ένας από τους αντιπροέδρους της Συμμαχίας, ο Σουχάιρ Ατάσι, είχε αναφερθεί στη σύνοδο αυτή την περασμένη εβδομάδα από το Παρίσι, αναφερόμενος στην προσπάθεια να «ενισχυθεί» η θέση της Συμμαχίας μέσω του σχηματισμού μίας μεταβατικής κυβέρνησης, που θα επέτρεπε την αντιπροσώπευσή της στις διεθνείς συνδιασκέψεις, «απεκδύοντας από κάθε νομιμότητα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα