Ανασχηματισμός μετά το Πάσχα

10:50 26/4/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά έχουν σαφή εικόνα, τουλάχιστον για τον αριθμό των κυβερνητικών στελεχών που θα αναλογεί σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο ανασχηματισμός τοποθετείται μετά τις εορτές του Πάσχα

και αναμένεται να διαμορφώσει νέες ισορροπίες εντός της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να επιδιώξει μεγαλύτερη συμμετοχή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν, τρία έως τέσσερα προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος, ενώ τουλάχιστον δύο επιπλέον μέλη, θα τοποθετήσει η ΔΗΜΑΡ.

Σημαντικές αλλαγές, πέραν των γαλάζιων χαρτοφυλακίων, θα υπάρξουν και στις σημερινές "συνθέσεις" των υπουργικών στελεχών των δύο κομμάτων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος εμφανίζεται στην πόρτα εξόδου για να αντικατασταθεί από τον κ. Γ. Μανιάτη, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το σύνολο ή τμήμα του υπ. Εσωτερικών και κάποιο από τα χαρτοφυλάκια Υγείας ή Απασχόλησης. Κατ' αντιστοιχία, η κ. Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας σήμερα, αναμένεται να τεθεί επίσης εκτός

Τέλος, ο κ. Κουβέλης κρατάει ανοιχτές τις επιλογές του για το αν θα ορίσει "κομματικά στελέχη ή τεχνοκράτες - πανεπιστημιακούς".

Μέχρι πρότινος δήλωνε ρητώς ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αλλάξει τους κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη, ωστόσο μετά και τη νέα αντιπαράθεση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα