Ανάλυση/Εκτίμηση ΜΠΑΓΕΡΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

19:38 23/4/2013 - Πηγή: TNSite
101. ΜΠΑΓΕΡΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45)-LiVE Streaming- SporTV#1 / SporTV#2
* Η Μπάγερν έχει 18 νίκες στα 19 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο η Άρσεναλ την κέρδισε.

* Εχει ηττηθεί μόνο μία φορά στα 20 τελευταία εντός έδρας κόντρα σε Ισπανούς (14 νίκες, 5 ισοπαλίες).

* Εχει φτάσει 14 φορές σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ (Πρωταθλητριών) και έχει 9 προκρίσεις.

*Η Μπάγερν έχει προκριθεί στη μοναδική μεταξύ τους κόντρα σε ημιτελικά (Κύπελλο UEFA
1995-'96) με 2-2 στη Γερμανία και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Γήπεδο: “Allianz-Arena”
Προϊστορία: 0-1-1 (Τελευταία δεκαετία)

Διαιτητής (Viktor Kassai – Ουγγαρία): Τον Βίκτορ Κασάι όρισε η UEFA για να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπάγερν και Μπαρτσελόνα. Ο 37χρονος Ούγγρος ρέφερι έχει αποκτήσει πολύ καλή φήμη τα τελευταία χρόνια, έχοντας «σφυρίξει» τόσο στο Euro 2012 όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Το 1998, σε ηλικία 23 ετών έγινε ο νεαρότερος διαιτητής στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Βοηθοί του Κασάι θα είναι οι συμπατριώτες του, Γκάμπορ Ερος, Γκιόρκγι Ρινγκ, Ρόμπερτ Κίσπαλ και Ταμάρ Μπογκνάρ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Η κορυφαία Μπάγερν της νεότερης ιστορίας της, μια ομάδα που αποτελεί πραγματική «μηχανή» παραγωγής γκολ, ετοιμάζεται απόψε για το ραντεβού με την ιστορία της. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ίσως να δικαιολογείται κανείς αν χαρακτηρίσει τους Γερμανούς ως το φαβορί του «ζευγαριού» με την Μπαρτσελόνα, διαπίστωση που προκύπτει άλλωστε αν παρατηρήσει τις αποδόσεις των περισσότερων στοιχηματικών εταιρειών στο «διπλό» των Ισπανών.

«Παίζουμε το πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου», είπε ο Γιουπ Χάινκες πριν από μερικές ημέρες και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει. Οι Βαυαροί αποτελούν σίγουρα την πιο φορμαρισμένη ομάδα ολόκληρης της σεζόν, καθότι παρά το γεγονός ότι προέκυψαν ατυχίες, απουσίες και τραυματισμοί, δεν έκαναν «κοιλιά» σε κανένα σημείο. Αντίθετα, απέδιδαν αυτό το εκπληκτικό ποδόσφαιρο τόσο στη Γερμανία, όπου κατέκτησαν το πρωτάθλημα με χαρακτηριστική άνεση, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου τα πάντα φάνηκαν εύκολα γι’ αυτούς μέχρι στιγμής.

Έπειτα από το πέρασμα από τον όμιλο, ακολούθησαν δύο σειρές με Άρσεναλ και Γιουβέντους, με την Μπάγερν να φαίνεται τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο ψηλά απ’ τις αντιπάλους της.
«Πλήγμα» η απουσία του Μάντζουκιτς, για τη θέση του οποίου ο Χάινκες έλεγε ότι θα αποφασίσει πριν τη σέντρα ανάμεσα σε Γκόμες και Πιζάρο. Αμφότεροι έπαιξαν στο 6-1 με το Αννόβερο το Σάββατο και σκόραραν από δύο φορές.

Προηγούμενο ματς: Πραγματοποιώντας rotation, η Μπάγερν δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσει εκτός έδρας το Αννόβερο στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Δύο γκολ ο Πιζάρο, όσα σημείωσε και ο Γκόμεζ, ένα σκόραρε ο Ριμπερί, ενώ ένα ήταν αυτογκόλ για το Αννόβερο, που απλά μείωσε με τον Χόφμαν στο 84’.

Στατιστικό: Από τρία σερί Under 2,5 και NG προέρχεται στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν, η οποία όμως στη φάση των ομίλων έκανε 3/3 εντός έδρας Over 2,5 και G/G.

Απουσίες (3): Τραυματίας και τιμωρημένος ο Μάντζουκιτς (ΕΠ 21/15), τραυματίες οι Κρόος (ΜΕ 24/6), Μπαντστούμπερ (ΜΕ 12/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα – Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊστάινγκερ – Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί – Γκόμες.

* Η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει μόνο σε δύο από τις τελευταίες οκτώ εξόδους της σε όλες τις διοργανώσεις (4 ισοπαλίες, 2 ήττες).

* Δεν έχει χάσει από γερμανική ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ το συνολικό ρεκόρ της απέναντι τους είναι 9 νίκες, 10 ισοπαλίες, 5 ήττες.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Μπαρτσελόνα δε θεωρείται το απόλυτο φαβορί σε «ζευγάρι» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι ψέματα ότι η πρωτοκαθεδρία των Καταλανών έχει αμφισβητηθεί εντόνως φέτος από πάρα πολύ κόσμο ανά την Ευρώπη, καθότι έχουν δώσει και οι ίδιοι δικαιώματα με τις επαναλαμβανόμενες μέτριες εμφανίσεις τους. Γι’ αυτό λοιπόν και υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η Μπάγερν είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο.

«Δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε φαβορί. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει ως ομάδα και σεβόμαστε την αντίπαλο μας, μα δεν μπορούμε να φοβόμαστε κανέναν», είπε ο Αντρές Ινιέστα όταν ρωτήθηκε σχετικά πριν από μερικές ημέρες. Το βέβαιο είναι ότι η αποψινή αναμέτρηση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα να επιβεβαιώσει ξανά σε όλο τον πλανήτη ότι είναι η κορυφαία ομάδα του. «Χορτάσαμε» και από τα ντέρμπι με τη Ρεάλ, τα οποία δε «βγάζουν» πουθενά.

Οι «μπλαουγκράνα» σήμερα ετοιμάζονται για μια κόντρα με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, ένα «θηρίο» της ιστορίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο παράλληλα είναι «λυσσασμένο» για επιτυχία έπειτα από το περσινό «κάζο» στο Μόναχο με την Τσέλσι. Γι’ αυτό και ενδεχόμενη πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό θα αποτελέσει «δήλωση». Ειδικά έπειτα από τη σειρά με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου η Μπάρτσα προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες (2-2 εκτός και 1-1 εντός), χωρίς να εντυπωσιάσει με την εικόνα της.

Επιστρέφει ο Μέσι στη διάθεση του Βιλανόβα, εντούτοις η κατάσταση του Αργεντινού είναι άγνωστη, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ από μυϊκούς τραυματισμούς. Μεγάλος προβληματισμός για την άμυνα, καθώς δεν είναι διαθέσιμοι οι Πουγιόλ και Μασεράνο, ενώ είναι τιμωρημένος και ο Αντριάνο που «βαφτίστηκε» στόπερ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο πλευρό του Πικέ θα παίξει ο άπειρος Μπαρτρά.

Προηγούμενο ματς: Έχοντας τον Μέσι εκτός αποστολής, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε πολύ να επικρατήσει 1-0 της Λεβάντε στο «Καμπ Νόου» το Σάββατο με 1-0. Ο Φάμπρεγας ήταν αυτός που «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό των φιλοξενουμένων, ενώ νωρίτερα (17’) ο Βίγια αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν έκανε καλή εμφάνιση η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα, καθώς ήταν φλύαρη και αναλώθηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, γι’ αυτό και έφτασε στο 85’ για να σκοράρει.

Στατιστικό: Μετά από τέσσερα σερί NG, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στα G/G στις δύο αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά του θεσμού.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Πουγιόλ (ΑΜ 13/1) και Μασεράνο (ΜΕ 22/0), τιμωρημένος ο Αντριάνο (ΑΜ 20/5).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βαλντές – Άλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Άλμπα – Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα – Πέδρο, Μέσι, Σάντσες.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και περιηγηθείτε στα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ του αγώνα. Απο την οριζόντια μπάρα που ειναι μέσα στην στηλη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μπορείτε να βρείτε όλα τα ζευγάρια αγώνων που σας ενδιαφέρουν

Εκτίμηση TNSite1 (1.95)
Keywords
Τυχαία Θέματα