Ανάλυση της 15ης αγωνιστικής

16:44 16/12/2013 - Πηγή: TNSite

Η καλύτερη ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Στα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής ξεχώρισε η μεγάλη νίκη του Ατρόμητου εναντίον του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο, η επιστροφή στις νίκες του Απόλλωνα και οι νίκες των φαβορί στις υπόλοιπες αναμετρήσεις.
Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Πλατανιάς υποδέχθηκε την Ξάνθη και έφθασε σε μια μεγάλη νίκη με σκορ 3 – 0 παίζοντας καλά για ένα

μόνο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο. Οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος έκαναν πάρα πολλά λάθη και είναι χαρακτηριστικό πως είναι ζήτημα αν έκαναν σωστά 4 – 5 συνεχόμενες μεταβιβάσεις. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, έκαναν νωρίς το 1 – 0 και μετά πήραν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς να κινδυνέψουν καθόλου από την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοσή τους και δεν μπορούν να βρουν μια ισορροπία σε παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

Στα Γιάννινα η τοπική ομάδα έφθασε σε μια καθαρή νίκη με 2 – 0 εναντίον του Εργοτέλη επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα. Ο Π.Α.Σ. παρουσιάζει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στα εντός έδρας παιχνίδια του, αφού καταφέρνει να παίζει πολύ καλύτερα απ’ ότι εκτός. Η τετράδα της επίθεσης ( Κοροβέσης – Τσάβες – Ντε Βινσέντι – Ίλιτς) έκανε σπουδαία πράγματα και δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα του Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι κάνουν μια κοιλιά και βρίσκονται πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, κάνουν πολλά λάθη στο τρόπο ανάπτυξης, έχουν αμυντικά κενά και δείχνουν πως έχουν χάσει τη συνοχή που είχαν στα πρώτα παιχνίδια.

Στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός και Ατρόμητος προσέφεραν ένα πολύ καλό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες στην εστία του Τζενάμο, παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να προηγηθούν προς το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος έπαιξε καθαρό 4 – 4 – 2, ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του, πήρε τον έλεγχο του κέντρου με καλή κυκλοφορία και έκανε μια μεγάλη ανατροπή παίζοντας για 20’ πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Παράσχου παίζει το πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο και αποδίδει πολύ καλά το 4 – 4 – 2 με σωστές αποστάσεις και με παίκτες που έχουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται γι’ αυτό το σύστημα. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού σε αυτή την ανατροπή ήταν σπασμωδική και έψαξε το γκολ μόνο με σέντρες και παράλληλο ποδόσφαιρο κάτι που εξυπηρετούσε τα σχέδια του Ατρόμητου.

Στο Ηράκλειο ο Ό.Φ.Η. δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με σκορ 1 – 0. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, κατάφεραν να προηγηθούν αρκετά νωρίς με τον φορμαρισμένο Θανάσα Παπάζογλου και ήλεγξαν το παιχνίδι χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους. Ο Λεβαδειακός έπαιζε ένα παιχνίδι με ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και το μόνο που έκανε ήταν 2 τελικές προς την εστία χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Οι Βοιωτοί πρέπει να αποκτήσουν αγωνιστική συμπεριφορά και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους αν θέλουν να πετύχουν το στόχο της εύκολης σωτηρίας.

Ο Π.Α.Ο.Κ. πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη εναντίον της τυπικά γηπεδούχου Καλλονής, μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, παίζοντας όμως αρκετά επιθετικά και με ηρεμία, κατάφερε εύκολα να γυρίσει το παιχνίδι και να σημειώσει αρκετά τέρματα, αφού είχε πολύ καλά τελειώματα σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυριακή. Η Καλλονή δείχνει σημάδια κούρασης – παίζοντας ουσιαστικά συνέχεια εκτός έδρας με συνεχόμενα ταξίδια – σε αρκετά παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό πως κάνει μεγάλες ήττες, αφού όταν κάποιο παιχνίδι δε της πάει είναι σαν να το παρατάει και να κοιτάει το επόμενο.

Στη Ριζούπολη ο Απόλλων επέστρεψε στις νίκες και δείχνει σημάδια ζωής. Θα μπορούσε βέβαια να είναι πιο προσεκτικός και να μη χρειαστεί να καρδιοχτυπήσει στο τέλος, αφού είχε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Η ελαφρά ταξιαρχία φαίνεται πως βρίσκει αγωνιστικό προσανατολισμό και πάθος και με τις κατάλληλες μεταγραφές μπορεί να πετύχει το στόχο της. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, ως ένα σημείο τα κατάφερε, αλλά έκανε πολλά λάθη στο μεσοαμυντικό κομμάτι με αποτέλεσμα να δώσει αρκετές ευκαιρίες στους αντιπάλους τους.

Βέροια και Παναιτωλικός έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό και ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν πιο σωστά τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να σκοράρουν παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Η Βέροια δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της κυρίως εντός έδρας σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Ο Παναιτωλικός εξακολουθεί να κάνει μια κοιλιά, έχει χάσει την καλή αμυντική του συμπεριφορά, ενώ και επιθετικά φαίνεται πως δε διαθέτει κάποιες επιπλέον λύσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν το ρυθμό του μέσα σε ένα παιχνίδι.

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και έκανε μια ακόμα νίκη εναντίον του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι παίζουν καλό ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια, έχουν μια συνέχεια στην απόδοσή τους και δείχνουν πως έχουν βρει το ρυθμό που τους έλειπε. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του προσπάθησε για να πάρει κάτι από το παιχνίδι του έλειψε όμως η σωστή τελική προσπάθεια.

Στο παιχνίδι ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό δε χωράει κάποια κριτική, αφού η διαφορά των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μια ακόμη εύκολη νίκη χωρίς να παίξουν καθόλου καλά και παρ’ όλα αυτά δεν κινδύνεψαν καθόλου από τους αντιπάλους τους. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα κακό παιχνίδι, χωρίς ρυθμό, με πολλά λάθη και στηρίχθηκε ακόμη μια φορά στην ατομική ποιότητα που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Άρης πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα και κυρίως να βρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που να μπορούν να πάρουν πάνω τους την ομάδα. Διούδης και Τάτος ξεχωρίζουν σα τη μύγα μες το γάλα, αλλά μέσα στη μετριότητα της ομάδας χάνονται κι αυτοί.

MVP της αγωνιστικής ήταν ο Ιγκλέσιας του Ατρόμητου που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πέτυχε δύο τέρματα, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα και γενικά στο δεύτερο ημίχρονο βρισκόταν παντού μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Καλύτερο τέρμα της αγωνιστικής πέτυχε ο Μανούσος της Καλλονής που με ένα εντυπωσιακό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Γλύκου.

overlap

Keywords
Τυχαία Θέματα