Ανακαλύφθηκε νέα γιγαντιαία μέδουσα

21:25 6/2/2014 - Πηγή: TNSite

Οι επιστήμονες στην Αυστραλία εργάζονται πυρετωδώς για να ταξινομήσουν ένα νέο είδος γιγαντιαίων μεδουσών που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Τασμανία .

Τις τεράστιες μέδουσες, με διάμετρο 1,5 μέτρο, βρήκε τυχαία μια οικογένεια, ενώ έκανε βόλτα σε παραλία νότια του Χόμπαρτ, τον περασμένο μήνα.

Οι ερευνητές στου Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας ( CSIRO ) ειδοποιήθηκαν για την ανακάλυψη του Josie Lim και, όταν είδαν τις μέδουσες , ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος που το έχουν ξαναεντοπίσει,

αλλά δεν έχει ακόμη ταξινομηθεί.

Πρόκειται για μέδουσα που ανήκει στην κατηγορία των τεράστιων μεδουσών “Lions Mame” (Χαίτη Λιονταριού) αλλά το μέγεθος της είναι πρωτόγνωρο για τα επιστημονικά δεδομένα.

"Είμαστε πολύ πρόθυμοι να μάθουμε γιατί οι μέδουσες αποκτούν τέτοια τεράστια μεγέθη και βρίσκονται σε υπερ- αφθονία σε αυτά τα νερά", είπαν οι ερευνητές.

Η μεγαλύτερη μέδουσα, που έχει βρεθεί ποτέ, είχε διάμετρο 2,5 μέτρα και τα πόδια της είχαν μήκος όσο μισό γήπεδο ποδοσφαίρου !

Copyright © 2012 - 2014 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα