Αλλαγή στάσης από τον Πούτιν για Συρία

09:51 4/9/2013 - Πηγή: TNSite
Δεν αποκλείει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο να συμφωνήσει και ο ίδιος στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία εάν η Δαμασκός κριθεί ένοχη για τη χρήση χημικών όπλων.

Προϋπόθεση αποτελεί ωστόσο να υπάρξει έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο AP και το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατέληξαν σε

σχέδιο συμφωνίας το οποίο παρέχει την άδεια στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρία.

Μεταξύ άλλων διατάξεων, το σχέδιο που συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και το οποίο ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.

Το σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την επιτροπή σήμερα και εάν εγκριθεί από την επιτροπή, θα πρέπει να αποσταλεί στη Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της Συρίας συζητείται σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να γίνει ψηφοφορία για πιθανή στρατιωτική επέμβαση. Περίπου το 74% των Γάλλων θέλει να υπάρξει ψηφοφορία πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα