Αλλαγή φρουράς στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία

04:29 4/12/2013 - Πηγή: TNSite
Τελετή παράδοσης - παραλαβής της Προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) από την Λιθουανία στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στην εκδήλωση παρέστη o Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τζουβάλας, ως εκπρόσωπος της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, ενώ συντονιστής ήταν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Ευάγγελος Βενέτης.

Παρέστησαν ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας - CEPOL Ferenc Banfi, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL επί Λιθουανικής Προεδρίας, Tomas Bikmanas καθώς και οι Τμηματάρχες των Εθνικών Τμημάτων CEPOL της Λιθουανικής και Ιταλικής Αστυνομίας, Rima Narkeviciene και Rossanna Farina, αντίστοιχα.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και επερχόμενος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL, Ταξίαρχος Δημήτριος Γαλάτουλας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Φώτιος Νικητάκης, η Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Σταματίνα Μίζη, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραός και άλλοι ανώτεροι και κατώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Την έναρξη των εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL, κήρυξε ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τζουβάλας.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Διευθυντής της CEPOL Ferenc Banfi, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη παραμονής της CEPOL ως ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καθώς και στην άριστη συνεργασία με την απερχόμενη Λιθουανική Προεδρία. Τόνισε δε, ότι δεδομένων των εμπειριών του και της πρότερης άριστης συνεργασίας του με το Εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, οι προσδοκίες του, εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας, είναι δικαιολογημένως αυξημένες.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. της CEPOL, Tomas Bikmanas, ο οποίος έκανε απολογισμό των δραστηριοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL, υπό την προεδρία του καθώς και των εκκρεμοτήτων που κληροδοτούνται στην Ελληνική Προεδρία.

Στη συνέχεια, ο επερχόμενος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL, Ταξίαρχος Δημήτριος Γαλάτουλας, παρουσίασε το οργανόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τη δομή της Αστυνομικής Ακαδημίας. Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της και επικεντρώθηκε σε αυτές που άπτονται των δραστηριοτήτων της CEPOL και ειδικότερα στην:

•Ευρωπαϊκή κατάρτιση με τη συμμετοχή της CEPOL, στο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κατάρτισης» (European Training Scheme – ETS) με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας κοινής εκπαιδευτικής κουλτούρας των αστυνομικών της Ε.Ε., στην οποία το 1/3 των δυνάμεων επιβολής του νόμου των Κρατών – Μελών θα έχουν τουλάχιστον μία ευρωπαϊκή εκπαίδευση, σύμφωνα με τις επιταγές του Προγράμματος της Στοκχόλμης.

•Διεύρυνση & ανάπτυξη της συνεργασίας με περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με τις υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, τις Βαλκανικές χώρες και τις χώρες που περιλαμβάνονται στην πολιτική γειτονίας της Ε.Ε. με χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, κλπ.

•Συνεργασία CEPOL & ΗΠΑ όπου η Ελληνική προεδρία θα ξεκινήσει την επικοινωνία για νέες συνεργασίες με τα ιδρύματα επιβολής του Νόμου των ΗΠΑ.

Η τελετή συνεχίστηκε με την υπογραφή του επίσημου πρωτόκολλου παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL, από τον Διευθυντή αυτής Ferenc Banfi και τους Προέδρους της απερχόμενης και επερχόμενης Προεδρίας, Tomas Bikmanas και Δημήτριο Γαλάτουλα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα