Αιματηρές συγκρούσεις στην Σινγιάνγκ

12:01 17/12/2013 - Πηγή: TNSite

"Η αστυνομία απάντησε αποφασιστικά", αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι κρατούνται δύο άτομα και διεξάγεται ήδη έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ομάδα αγνώστων οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα εναντίον αστυνομικού τμήματος που επίσης βρίσκεται κοντά στην Κασγκάρ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην Σινγιάνγκ μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε τουρίστες στην πλατεία Τιενανμέν

τον Οκτώβριο σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό και δύο περαστικούς.

Η Κίνα χαρακτήρισε το τροχαίο επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι ισλαμιστές από την Σινγιάνγκ που σχεδιάζουν ιερό πόλεμο κι αντέδρασε οργισμένα στους υπαινιγμούς ότι αιτία της επίθεσης είναι η οργή και η απογοήτευση για την καταστολή του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής από την κυβέρνηση.

Η Σινγιάνγκ έχει γίνει θέατρο πολλών συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια, τις οποίες το Πεκίνο συχνά αποδίδει στο αυτονομιστικό Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα