Αύξηση 0,6% του πρόδρομου οικονομικού δείκτη στις ΗΠΑ

23:35 22/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης (Leading Economic Indicator), ένας συνδυαστικός στατιστικός δείκτης που συμβάλει να προεικονίζεται η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του αναμενομένου τον Ιούλιο, καταδεικνύοντας βελτίωση του κλίματος και πιθανόν επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, παρά τις ομοσπονδιακές δημοσιονομικές περικοπές και την ασθενέστερη διεθνή ζήτηση, στοιχεία τα οποία επιβάρυναν την αμερικανική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία

καταρτίζει και παρακολουθεί την πορεία των οικονομικών δεικτών, ανέφερε ότι ο Πρόδρομος Οικονομικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο κατά 0,6% στο 96,0 τον περασμένο μήνα, αφού είχε παραμείνει αμετάβλητος τον Ιούνιο.

Η βελτίωση αυτή «καταδεικνύει καλύτερη οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2013», δήλωσε ο Κεν Γκόλντσταϊν, ένας οικονομολόγος της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Οι οικονομολόγοι οι οποίοι είχαν ερωτηθεί σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ανέμεναν κατά πλειονότητα μια άνοδο του Δείκτη κατά 0,5%.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή επισήμανε η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας και η αύξηση της απασχόλησης διατηρούν τις καταναλωτικές δαπάνες σε αυξημένο επίπεδο και ουσιαστικά εξισορρόπησαν τα αποτελέσματα των υψηλότερων φόρων μισθωτών υπηρεσιών.

Ακόμη, η Συμβουλευτική Επιτροπή εκτίμησε ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης αυξάνεται παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που δημιουργεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και του ρυθμού των δαπανών των επιχειρήσεων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα