«Αυτό που σε κάνει διαφορετικό, σε κάνει επικίνδυνο»: πρώτο τρέιλερ για το «Divergent»

08:49 27/8/2013 - Πηγή: TNSite

Τα «Όμορφα Πλάσματα» και το «Σώμα» πριν λίγους μήνες απογοήτευσαν, και τα «Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών» έκαναν ένα μάλλον κακό ξεκίνημα το προηγούμενο τριήμερο στις ΗΠΑ, άρα η αναζήτηση για το εφηβικό/νεανικό φραντσάιζ που θα αντικαταστήσει στην κορυφή τον «Χάρι Πότερ» και το «Λυκόφως», ανταγωνιζόμενο στα ίσια τους «Αγώνες Πείνας», καλά κρατεί.

Η πιο δυνατή υποψήφια είναι η ταινία «Divergent» του Νιλ Μπέργκερ («Limitless»), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βερόνικα Ροθ

και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της τρέιλερ.

Το φουτουριστικό αυτό θρίλερ διαδραματίζεται σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε ομάδες βάσει των προσωπικοτήτων τους (δείτε το infographic στο τέλος της σελίδας για περισσότερα). Η Τρις (Σαϊλίν Γούντλεϊ, των «Απογόνων» και του επερχόμενου «The Spectacular Now») δεν ανήκει σε καμία από τις προκαθορισμένες ομάδες και κινδυνεύει με θάνατο ως «Αποκλίνουσα».

Πλέον θα πρέπει να δώσει μάχη ενάντια στο χρόνο για να ανακαλύψει το λόγο για τον οποίο οι Αποκλίνοντες θεωρούνται τόσο επικίνδυνοι και άρα στόχοι από το καθεστώς, που αντιλαμβάνεται την ύπαρξή τους ως απειλή για την επιβίωση του συστήματος.

Oι πρώτες αυτές εικόνες είναι ενθαρρυντικές: σε αντίθεση με τα «Πλάσματα» και την «Πόλη των Οστών», η κεντρική υπόθεση είναι τουλάχιστον εύληπτη, ο σχεδιασμός παραγωγής εύστοχος και η δράση θεαματική, ενώ το βασικό καστ, με επικεφαλής την ταλαντούχα Γούντλεϊ, είναι άξιο εμπιστοσύνης.

Στην ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2014 στις ΗΠΑ, πρωταγωνιστούν επίσης οι Κέιτ Γουίνσλετ, Θίο Τζέιμς, Μάιλς Τένερ, Τζάι Κούρτνεϊ, Άσλεϊ Τζαντ και Ζόε Κράβιτς.

Χριστίνα Λιάπη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα