Α. Παπαδόπουλος: Είναι δυνατόν σήμερα να συζητά κανείς ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

09:22 21/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ο κ. Παπαδόπουλος, με το άρθρο του δείχνει ότι αυτή τη στιγμή στη ΔΗΜΑΡ υπάρχει διχασμός και δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον "χειρότερο ΣΥΡΙΖΑ" (τίτλος του άρθρου).

ΔΗΜΑΡ ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειπώθηκε και γράφτηκε τις τελευταίες

μέρες. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με όσους έχουν αυτή την άποψη καλό είναι να την πουν δημόσια, προκειμένου να υπάρξει και η δημόσια συζήτηση, αλλά και ο αντίλογος. Ο γράφων υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Ιουνίου του 2010, την περίοδο δηλαδή που αποχώρησε η τότε ανανεωτική πτέρυγα από τον ΣΥΝ, ήταν (σχηματικά) πολύ καλύτερος από τον σημερινό. Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ούτε που θα διανοούνταν να συζητήσει και να φλερτάρει με πρόσωπα σαν τον Πάνο Καμμένο και τη Ραχήλ Μακρή και κόμματα σαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες", γράφει ο κ. Παπαδόπουλος.

Συνεχίζοντας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για αλαζονεία και σημειώνει ότι έχει απολέσει όλα τα χαρακτηριστικά της ανανεωτικής αριστεράς και προχωρά σε απρέπειες κατά σκιτσογράφων, αναλυτών και διαφωνούντων, όπως ο Π. Τατσόπουλος.

"Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον απομακρυνθεί από οτιδήποτε ρομαντικό και εναλλακτικό είχε ο χώρος της ανανεωτικής Αριστεράς. Τον πολιτικό πολιτισμό, την ανοχή στη διαφωνία, τον σεβασμό στον αντίπαλο , την ανεκτικότητα στην κριτική από τα ΜΜΕ. Αντιθέτως έχει υιοθετήσει όλες τις πρακτικές και τη ρητορική του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Άλλα λέμε μέσα και άλλα λέμε έξω", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος κλείνει το άρθρο του σημειώνοντας ότι "όταν οι λόγοι που οδήγησαν στη διάσπαση του 2010 έχουν πολλαπλασιαστεί το 2014, είναι δυνατόν σήμερα να συζητά κανείς στα σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;"

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα