Video: Το φορμουλάκι της Renault εν δράσει!

12:51 30/4/2013 - Πηγή: TNSite

Η Renault συνεχίζει να πειραματίζεται, εκμεταλλευόμενη την εμπλοκή της στη Formula 1. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν παρουσίασε στο εργοστάσιό της στο Βαγιαδολίδ το Twizy Renault Sport F1, με αεροδυναμικά βοηθήματα μονοθεσίου και σύστημα επανάκτησης ενέργειας KERS που αυξάνει τη μέγιστη ισχύ

από τα 17 στα 98 PS για διάστημα 13 sec.

Το… φορμουλάκι της Renault επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6 sec, όσο δηλαδή χρειάζεται και το Megane RS 265. Η τελική ταχύτητά του αγγίζει τα 110 km/h, έναντι 85 km/h του συμβατικού ηλεκτρικού Twizy. Το βάρος του έχει αυξηθεί από τα 473 στα 564 kg. Στο video μπορείτε να δείτε το Twizy Renault Sport F1 να κάνει διελεύσεις επίδειξης έξω από το εργοστάσιο του Βαγιαδολίδ ενώ ακούγεται και ο ήχος από το KERS.

Στόχος του… εξωπραγματικού πρωτότυπου μοντέλου είναι να επιδείξει την τεχνολογία που έχει στη διάθεσή της η Renault από την εμπλοκή της στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και μελλοντικά βέβαια να την χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητα παραγωγής. Έτσι, το Twizy Renault Sport F1 θα δώσει το «παρών» σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως σε αγώνες του πρωταθλήματος World Series by Renault και στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης (11-19 Μαΐου).

newsauto.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα