To «Βιβλίο της Ζούγκλας» γίνεται και πάλι ταινία – εις διπλούν!

19:16 10/7/2013 - Πηγή: TNSite

Όσο και αν δεν θέλεις να πέσεις στα γνωστά στερεότυπα περί έλλειψης φαντασίας στο Χόλιγουντ, είναι κάτι μέρες που δεν βοηθούν: σήμερα διέρρευσαν τα νέα ότι όχι μία αλλά δύο ταινίες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την ιστορία του «Βιβλίου της Ζούγκλας» ως έμπνευση.

Η Ντίσνεϊ, βασίλισσα της τέτοιου είδους νοοτροπίας (δουλεύει ήδη τις live-action εκδοχές των «Ωραίας Κοιμωμένη», «Σταχτοπούτα» και το σίκουελ της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων»), έχει προχωρήσει ήδη τα πλάνα της και αναζητά σκηνοθέτη για την live-action

επανεκκίνηση της ιστορίας του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, η τρίτη της μετά την πολυαγαπημένη μεταφορά του ως ταινίας κινουμένων σχεδίων το 1967, την όχι-και-τόσο-αγαπημένη ταινία του Στίβεν Σόμερς το 1994 και το σίκουελ κινουμένων σχεδίων, «The Jungle Book 2».

Η Warner Bros, από την άλλη, έχει εδώ και καιρό δώσει έγκριση για την εξέλιξη του δικού του πρότζεκτ αλλά τώρα ξεκινά και πάλι τις διαδικασίες – πιθανότατα γιατί αντιλήφθηκε τον ανταγωνισμό από την Ντίσνεϊ – στην εκδοχή του Στιβ Κλοβς (γνωστός ως ο βασικός σεναριογράφος της σειράς «Χάρι Πότερ») στο σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Ένας βασικός λόγος για αυτήν την κινητικότητα είναι ότι η ιστορία είναι πλέον δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και άρα μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει δωρεάν ως πρώτο υλικό για σενάριο. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνουμε στις δύο μόνο ταινίες…

Χριστίνα Λιάπη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα