Spiegel: Ανίκανοι οι Έλληνες πολιτικοί

22:28 28/8/2013 - Πηγή: TNSite

Παράλληλα κατηγορεί και τον Αντώνη Σαμαρά πως "στο εσωτερικό της χώρας διαφωνεί με τις μειώσεις στον προϋπολογισμό και υποστηρίζει πως τα επιβάλλει η Ε..Ε", για να "πουλήσει" η πολιτική του.

Αναφερόμενο στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει πως "είναι τόσο εμφανές ότι η Ελλάδα τις χρειάζεται, όσο και το γεγονός πως η πολιτική της σκηνή είναι ανίκανη

να τις πραγματοποιήσει χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό".

"Η πίεση αυτή αποδίδει μόνο όταν τους δίνουμε τη βοήθεια κομμάτι- κομμάτι", αναφέρει χαρακτηριστικά. "Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί να μπορούν να επιβάλλουν δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις όταν ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν στην απεριόριστη πίστωση από το εξωτερικό; Η απειλή της παύσης πληρωμών είναι το μόνο όπλο της Τρόικα, όταν επισκέπτεται την Αθήνα".

Μάλιστα το Spiegel αναφέρεται προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά επικαλούμενο μια θεωρία του πολιτικού επιστήμονα Ρόμπερτ Πούτμαν, ότι "οι πολιτικοί πρέπει να 'πωλούν' τους στόχους τους, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό".

Στη συνέχεια ωστόσο, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως "πολύ συχνά ο ένας στόχος είναι εναντίον του άλλου- όπως όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει πως προσωπικά είναι κατά των δρακόντιων περικοπών του προϋπολογισμού, αλλά τον αναγκάζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι του".

Στο ίδιο άρθρο, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως οι χώρες της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, "αναγκάζονται να ρισκάρουν δισεκατομμύρια για τους Έλληνες, τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς", χωρίς ωστόσο να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, το Spiegel αναφέρει πως η εκταμίευση των δόσεων υπό την "απειλή" των μεταρρυθμίσεων, επιτυγχάνει μόνο έναν πολύ μικρό ρυθμό αλλαγής "σε ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο ακόμη και οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως έχει καταρρεύσει".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα