«Prisoners»: Ο Χιου Τζάκμαν χάνει την κόρη του και τον εαυτό του

08:28 1/6/2013 - Πηγή: TNSite

O Ντενί Βιλνέβ του εξαιρετικού «Μέσα από τις Φλόγες», του «Polytechnique» και του «Maelstrom» συγκεντρώνει ένα πραγματικά θαυμάσιο καστ για την επόμενη δραματική του ταινία με τίτλο «Prisoners»: Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Πολ Ντάνο, Μελίσα Λίο, Μαρία Μπέλο, Βαϊόλα Ντέιβις και Τέρενς Χάουαρντ πρωταγωνιστούν στο επί χρόνια στις πρώτες θέσεις της Black List (ο κατάλογος με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν φθάσει στην οθόνη) σενάριο του Άαρον Γκουτσικόφσκι,

το οποίο επικεντρώνεται στον εφιάλτη μιας οικογένειας όταν η εξάχρονη κόρη τους και η συνομήλικη φίλη της εξαφανίζονται.

Ο απελπισμένος πατέρας Κέλεν Ντόβερ (Τζάκμαν) και ο ντετέκτιβ Λόκι (ο Τζίλενχαλ, στη δεύτερη φετινή συνεργασία του με τον Βιλνέβ μετά το «An Enemy») προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο με μοναδικό στοιχείο ένα άγνωστο αυτοκίνητο που είχε παρκάρει στο συνοικιακό δρόμοο. Ο οδηγός του συλλαμβάνεται αλλά η έλλειψη αποδείξεων εναντίον του οδηγεί σύντομα στην απελευθέρωσή του. Ο πατέρας σε μια έσχατη προσπάθεια να ανακαλύψει τι συνέβη και να πάρει πίσω την κόρη του αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του ακόμα κι αν περάσει εκείνη τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την απονομή δικαιοσύνης από την τυφλή εκδίκηση. Ακόμα κι αν χάσει τον εαυτό του.

Το πρώτο (αρκετά αποκαλυπτικό) τρέιλερ της ταινίας διαθέτει την ένταση που θα περιμέναμε από μια δουλειά του Βιλνέβ και δείχνει μια δραματική ιστορία μυστηρίου να εξελίσσεται περισσότερο μέσα από την αγωνία των προσώπων και τις ανατροπές παρά μέσα από την αστυνομική δράση, θυμίζοντας σε ατμόσφαιρα το «Σκοτεινό Ποτάμι» του Ίστγουντ. Με πρωταγωνιστές πολλών καρατίων να υποστηρίζουν τους ρόλους και με τον αναπάντεχο τρόπο που ο Καναδός συνηθίζει να τελειώνει τις ταινίες του, οι «Prisoners» μοιάζουν ικανοί να γίνουν επόμενο οσκαρικό αουτσάιντερ, καθώς μάλιστα η κυκλοφορία τους το φθινόπωρο είναι τέλειο τάιμινγκ για το «πλασάρισμά» τους στα βραβεία.

Για την Ιστορία, πριν ο Βιλνέβ τολμήσει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του με αυτό το φιλμ, το σενάριο είχε προταθεί σε πολλούς πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα