«Oblivion»: Μια ταινία ακατάλληλη για υψοφοβικούς!

17:04 12/4/2013 - Πηγή: TNSite

O Τομ Κρουζ επιστρέφει στα κινηματογραφικά πλατό με μια φουτουριστική ταινία, φόρο τιμής στα sci-fi της δεκαετίας του ’70, δια χειρός του σκηνοθέτη Τζόζεφ Κοσίνσκι, ο οποίος χρωστά τη φήμη του στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Tron: Legacy».

Ο λόγος για το «Oblivion», μια ταινία που διαδραματίζεται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, όταν η ανθρωπότητα έχει μετοικίσει στα σύννεφα και λιγοστοί άνθρωποι περιπολούν την εγκαταλελειμμένη επιφάνεια του πλανήτη. Ένας βετεράνος στρατιώτης (Κρουζ) του μέλλοντος ύστερα από έναν μακροχρόνιο διαγαλαξιακό πόλεμο που άφησε τη γη σχεδόν κατεστραμμένη, θα μεταβεί σε έναν μακρινό πλανήτη για να εξαφανίσει τα απομεινάρια μιας επικίνδυνης φυλής εξωγήινων. Η συνάντησή του με μια αιθέρια ύπαρξη (Όλγκα Κιριλένκο) θα τον κάνει να αμφισβητήσει ότι ήξερε για τον πλανήτη, την αποστολή αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Τα μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων δεν έγινε σε στούντιο, ούτε και σε συνήθεις κινηματογραφικούς χώρους γυρισμάτων, αλλά στο Earl Peak, μια βουνοκορφή που βρίσκεται στα 610 μέτρα, στη μέση της Ισλανδίας, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά.

«Πάγοι από τη μια, μαύρη άμμος ερήμου από την άλλη. Ήταν μια από εκείνες της εμπειρίες που ονειρεύεται κάθε σκηνοθέτης. Να πηγαίνει σε μέρη που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει δει και να τα καταγράφει στην κάμερα», σημειώνει ο Κοσίνσκι για τις δυσκολίες αλλά και την γοητεία των γυρισμάτων, στα οποία οι ηθοποιοί αλλά και όλο το συνεργείο έφταναν με ελικόπτερο!

Η ταινία «Oblivion» κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 18 Απριλίου από την UIP.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα