Mercedes-Benz E 63 AMG 2013: Η επίσημη πρώτη

10:56 10/1/2013 - Πηγή: TNSite

Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, η μονή γρίλια της κεντρικής εισαγωγής αέρα και τα ενιαία φωτιστικά σώματα έχουν αναμορφώσει την εικόνα της ανανεωμένης E 63 AMG. Για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της, η πανίσχυρη μπερλίνα θα προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit ανοίξει τις πύλες της και η Mercedes-Benz αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια τις νέες προτάσεις της.

Ανάμεσα στις παγκόσμιες

πρεμιέρες της γερμανικής φίρμας θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ισχυρότερη εκδοχή της ανανεωμένης E-Class.

Ακολουθώντας το σχεδιαστικό παράδειγμα των συμβατικών εκδόσεων του αυτοκινήτου, η επιβλητική E 63 AMG διαθέτει, πλέον, ενιαία φωτιστικά σώματα στο μπροστινό της τμήμα.

Αξιοσημείωτες, ωστόσο, είναι και οι αλλαγές που παρατηρούνται, τόσο στον μπροστινό προφυλακτήρα όσο και στην κεντρική εισαγωγή αέρα.

Μικρότερης έκτασης αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις στο θάλαμο επιβατών, καθώς οι βασικές σχεδιαστικές και εξοπλιστικές του προδιαγραφές θα προέλθουν από την απερχόμενη εκδοχή του αυτοκινήτου.

Αντιθέτως, οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για περιορισμό στον κυβισμό του κινητήρα βενζίνης από τα 6,3 στα 5,8 λίτρα και την παρουσία δύο υπερσυμπιεστών καυσαερίων, με τη βοήθεια των οποίων το οκτακύλινδρο σύνολο θα αποδίδει, κατά προσέγγιση, 550 ίππους και 720 Nm ροπής.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της, η E 63 AMG θα διατίθεται -έστω και προαιρετικά- με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα