H Ρουμανία, "εμπόδιο" στο δρόμ&omicr

17:43 21/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ως αρκετά θετική, λαμβανομένων υπόψη των άλλων αντιπάλων, εξαιρουμένης τής Ισλανδίας φυσικά, κρίνεται η κλήρωση που έφερε αντιμέτωπη την Ρουμανία στα πλέι-οφ, στον δρόμο για τα τελικά τού Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη Βραζιλία...

Η προϊστορία, δεν είναι υπέρ της γαλανόλευκης πάντως, καθώς οι Ρουμάνοι μετρούν 17 νικηφόρα αποτελέσματα, έναντι 5 της Εθνικής μας, ενώ 8 αναμετρήσεις, έχουν λήξει ισόπαλα, με τα γκολ 67-31 υπέρ τής αντιπάλου μας.

Το πρώτο ματς θα λάβει στη χώρα μας την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο "Καραϊσάκης" και η ρεβάνς,

στη Ρουμανία, την Τρίτη, 19 τού μήνα, στο Βουκουρέστι.

Στο "τιμόνι" των "τρικολόρι", όπως είναι το προσωνύμιο τής Ρουμανίας, βρίσκεται ο 57χρονος, Victor Pițurcă, που οδήγησε την Ρουμανία, στην τελική φάση του Euro 2000 αλλά και του Euro 2008, όχι όμως στα τελικά, τού Mουντιάλ τού 2010.

Ο Πιτούρκα ήταν μέλος τής Στεάουα, η οποία έφτασε στην κατάκτηση τού Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1986.

Στην αντίπαλο τού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που τερμάτισε 2η στον 4ο όμιλο, με πρώτη την Ολλανδία, αγωνίζονται και οι Γκόιαν, αμυντικός τού Αστέρα Τρίπολης και Λάζαρ, αμυντικό χάφ τού ΠΑΟΚ.

Βάση τής Εθνικής Ρουμανίας, αποτελεί η Στεάουα Bουκουρεστίου, με "παίκτη-βαρόμετρο", τον επιθετικό τής Ισπανικής Χετάφε, Tσιπριάν Mάρικα, ενώ τους προβολείς συγκεντρώνει ο Bλαν Tσίριτσες. αμυντικός που το καλοκαίρι, για περίπου 10 εκ. ευρώ, μεταγράφηκε από την Στεάουα, στην Τότεναμ.

Πολύ καλή παρουσία στην παρούσα διοργάνωση τού Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με την συνολική πορεία, τής Στεάουα Bουκουρεστίου, έχει ο επιθετικός, Cristian Tănase, ο οποίος αγωνίζεται και στα δύο άκρα τής επίθεσης, αλλά και ως "δεκάρι".

Συνοπτικά τα ζευγάρια, όπως προέκυψαν κατά σειρά, κατά την διεξαγωγή της κλήρωσης:Πορτογαλία-ΣουηδίαΟυκρανία-ΓαλλίαΕλλάδα-ΡουμανίαΙσλανδία-Κροατία

hprt

Keywords
Τυχαία Θέματα