Bloomberg για ΕΡΤ: Οι Έλληνες κάνουν λάθος. Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα

09:44 15/6/2013 - Πηγή: TNSite

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι: "Οι Έλληνες κάνουν λάθος – Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα".

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος, η χωρίς προειδοποίηση διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ προκάλεσε νέο κύμα κινητοποιήσεων από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κατάστασή τους θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω.

Παράλληλα η απόσυρση της υποψηφιότητας της Gazprom από τη

διεκδίκηση της ΔΕΠΑ προκάλεσε ανησυχία για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενώ οδήγησε σε πτώση το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης τα προβλήματα που δημιούργησε στην κυβερνητική συμμαχία το θέμα της ΕΡΤ, σημειώνοντας, ότι εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση τότε η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ισχυρό επίσης ήταν το χτύπημα που δέχθηκε η Ελλάδα από την MSCI, καθώς είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβαθμίζεται στο status των αναδυόμενων αγορών.

Ο Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίστηκε την απόφαση, επισημαίνοντας την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και δηλώνοντας ότι η ΕΡΤ αποτελούσε κορυφαίο παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας και της διαφθοράς που πλήττει μέρος του δημόσιου τομέα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων στο κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο στο εσωτερικό της χώρας όπως και στο εξωτερικό.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα