«Amandla!»: Δείτε τον Ίντρις Έλμπα να γίνεται Μαντέλα

10:22 20/7/2013 - Πηγή: TNSite

Με αφορμή την επέτειο των 95ων γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, του εμβληματικού Νοτιο-αφρικανού ηγέτη που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ της ταινίας «Mandela: Long Walk to Freedom» με τον Ίντρις Έλμπα και τη Ναόμι Χάρις ως Νέλσον και Γουίνι Μαντέλα

μετά το πρώτο teaser της προηγούμενης εβδομάδας.

Η ημέρα των γενεθλίων του, ορισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως «διεθνής ημέρα Ν. Μαντέλα» βρίσκει τον αγωνιστή κατά του Απαρτχάιντ να δίνει μάχη για τη ζωή, έχοντας στο μαξιλάρι του τη σκέψη και τις προσευχές χιλιάδων ανθρώπων. Παράλληλα, σε διεθνή καμπάνια, εξέχουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής κάλεσαν τους πολίτες να αφιερώσουν 67 λεπτά από τη ζωή τους προσφέροντας εθελοντικά κάποια εργασία, ως σύμβολο για τα τα 67 χρόνια αγώνων του Νέλσον Μαντέλα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, αλλά και την αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου από όλους τους πολίτες προέδρου της Νότιας Αφρικής, ο Ίντρις Έλμπα έρχεται να αναμετρηθεί με την ιστορική φιγούρα, μετά από τη φανταστική περιπέτειά του με τα τέρατα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και την «ακύρωση της Αποκάλυψης» στο «Pacific Rim».

Η ταινία του Τζάστιν Τσάντγουικ επικεντρώνεται στα νεανικά χρόνια του Μαντέλα, την εκπαίδευσή του, την πορεία του στα κοινά και την 27χρονη φυλάκισή του και φιλοδοξεί να πλασαριστεί ανάμεσα στις βιογραφίες που κάθε χρόνο βρίσκουν θέση στην κούρσα των βραβείων, «ανοίγοντας» στο κοινό την 29 Νοεμβρίου με τις πλάτες της Weinstein Company και σε σενάριο του Γουίλιαμ Νίκολσον («Ο Μονομάχος», «Οι Άθλιοι»).

Η ζωή του Μαντέλα έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην οθόνη σε ταινίες και ντοκιμαντέρ και μεγάλοι ηθοποιοί όπως ο Σίντνεϊ Πουατιέ, ο Ντέινις Χάισμπερτ, ο Μόργκαν Φρίμαν κι ο Ντέιβιντ Χέαργουντ έχουν υποδυθεί τον «Μαντίμπα». Στη νέα βιογραφική ταινία, η φιγούρα του ηγέτη κυριαρχεί στην ιστορία χωρίς να μοιράζεται τον κινηματογραφικό χρόνο με κάποιον άλλο κεντρικό χαρακτήρα (θυμηθείτε τον Μάικλ Κέιν του «Mandela and the Clerk», τον Ρέιφ Φάινς του «Goodbye Bafana» ή τον Ματ Ντέιμον στο «Invictus»).

Το τρέιλερ μοιάζει πιστό στη γραμμή των γεγονότων που δημιούργησαν το διεθνές «φαινόμενο» Μαντέλα, στην ακτιβιστική του δράση και στη σχέση του με τη γυναίκα του, χωρίς κάποια παρενθετική ιστορία, με μουσικό φόντο το χιλιοπαιγμένο την εποχή του παγκοσμίου κυπέλλου της Ν. Αφρικής τραγούδι «Wavin’ Flag» και τον Ίντρις Έλμπα να φωνάζει «Amandla!» (σημαίνει Δύναμη – μια λέξη που έγινε σύνθημα στους αγώνες εναντίον του απαρτχάιντ).

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα