Action Field Kodra: Η μοναδική γιορτή Τέχνης, Πολυφωνίας και Δημιουργίας

14:58 6/9/2013 - Πηγή: TNSite

Για μια ακόμη χρονιά το Πεδίο Δράσης Κόδρα, ένας από τους σημαντικότερους μη μουσειακούς θεσμούς σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες του στο πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα στην Καλαμαριά.

Από τις 6 έως τις 20 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ θα παρουσιάζει δράσεις και συμμετοχές από όλες τις πτυχές της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Φέτος, με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, εμπνέεται από το ποίημα «Τείχη» και με βάση τους στίχους του, καλείται να αρθρώσει έναν ακέραιο

καλλιτεχνικό λόγο. Το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2013 διερευνά την έννοια των τειχών του σήμερα, που «ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω» και τις όποιες προεκτάσεις αυτών. Εστιάζονταςι στις κοινωνικές ανακατατάξεις, τις αναδυόμενες τάσεις και κατευθύνσεις που προκύπτουν από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, δίνει το έναυσμα για μια διαλεκτική αποτύπωση όλων αυτών των κινήσεων, φέρνοντας στο προσκήνιο τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των πιο ευαίσθητων κυττάρων της κοινωνίας, τους ανθρώπους των τεχνών και του πνεύματος.

Θα δώσει έμφαση τόσο στην ατομική όσο και στη συλλογική ή κοινωνική ευθύνη, όπως αυτή διαμορφώνεται στη σύγχρονη ιστορία.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πλατφόρμα φιλοξενίας ιδεών που θα προκύψουν κυρίως μέσω της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας και της αλληλοϋποστήριξης. Θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ιδέες και προτάσεις που δεν μεμψιμοιρούν, αλλά αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις με προβληματισμό και διορατικότητα.

Στο κεντρικό του πρόγραμμα θα παρουσιαστούν συνολικά έξι εκθέσεις. Οι 4 πρώτες αποτελούν τα κύρια επιμελητικά προγράμματα του φεστιβάλ, πραγματεύονται την θεματική των «Τειχών» και συγκροτούν τον βασικό κορμό της διοργάνωσης, του θεωρητικού της πλαισίου και του καλλιτεχνικού έργου που παρουσιάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα