151. ΓΚΕΝΚ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ (22:05)

13:51 6/12/2012 - Πηγή: TNSite

*Η Γκενκ έχει ήδη προκριθεί και χρειάζεται έναν βαθμό για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου.

*Η Βασιλεία αν πάρει έναν βαθμό θα προκριθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Βιντεότον με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αν κερδίσει, τότε θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

Γήπεδο: «KRC Genk Arena»
Διαιτητής: Mark Clattenburg (Αγγλία)
Προϊστορία: -

Βαθμολογία (5 αγώνες): Γκενκ 11, Βασιλεία 8, Βιντεότον 6, Σπόρτινγκ Λισ. 2.

Πρώτο ματς (4/12): Βασιλεία – Γκενκ 2-2.

ΓΚΕΝΚ: Η Γκενκ έχει προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και σε περίπτωση που δεν ηττηθεί σήμερα,

τότε θα πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου της. Μετά από πέντε αγωνιστικές είναι αήττητη μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ στην έδρα της έχει κάνει το απόλυτο σε δύο παιχνίδια. Στα τέσσερα τελευταία ματς της ανεξαρτήτως διοργάνωσης μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα οκτώ πιο πρόσφατα (5-2-1), ενώ στο Πρωτάθλημα του Βελγίου τη βρίσκουμε στην 4η θέση με 32 βαθμούς μετά από 18 αγωνιστικές.

Προηγούμενο ματς: Την Κυριακή (2/12) πήρε τη νίκη με 4-3 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λόκερεν. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 26’, αλλά με τρία τέρματα του Βόσεν (30’, 35’, 61’) προηγήθηκε 3-1. Έως το 76’ ισοφαρίστηκε, ο Ζόσεφ-Μονρόουζ, όμως, σκόραρε στο 85’ και χάρισε στην Γκενκ τους τρεις βαθμούς.

Στατιστικό: 2-3 γκολ σημειώθηκαν στα 4/5 ματς της Γκενκ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ..

Απουσίες (4): Δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Νάντσον, Γιονελάιτ, ο μέσος Μπούφελ και ο επιθετικός Κένεντι.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Φαν Χάουτ – Τσιμάνγκα, Ενγκόνγκα, Χεμαλάινεν, Φερνάντεζ – Χάιλαντ, Μασίκα, Γκόριους – Μπάρντα, Βόσεν, Ζόσεφ-Μονρόουζ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Η Βασιλεία κρατά την τύχη στα χέρια της και αν πάρει απόψε έναν βαθμό στο Βέλγιο, τότε θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμα και αν η Βιντεότον πάρει τη νίκη στη Λισαβόνα κόντρα στην αδιάφορη Σπόρτινγκ. Μάλιστα, σε περίπτωση που κερδίσει, τότε θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Γκενκ. Στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει υποστεί μόλις μία ήττα και στα επτά υπόλοιπα μετρά ισάριθμες νίκες. Στο Πρωτάθλημα της Ελβετίας είναι 2η μετά από 18 αγωνιστικές, απέχοντας 4 βαθμούς από την πρωτοπόρο Γκρασχόπερ.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο υποδέχθηκε τη Σεντ Γκάλεν και πήρε τη νίκη με 1-0. Το τέρμα που της χάρισε τους τρεις βαθμούς σημείωσε ο Στρέλερ στο 67ο λεπτό.

Στατιστικό: NG τα 3/5 ματς της Βασιλείας στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Απουσίες (1): Τιμωρημένος ο μέσος Καμπράλ.

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Σόμερ – Ντέγκεν, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Σταϊνχόφερ – Στόκερ, Σάουρο, Ντίαζ, Φ. Φρέι – Στρέλερ, Α. Φρέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα