Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Απεργία η απάντηση στην καταγγελία της συλλογικής σύμβασης

Σε ολομέτωπη σύγκρουση με τους ξενοδόχους προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης στον απόηχο των καταγγελιών των συμβάσεων εργασίας από τις ενώσεις ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου....
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατεβάσουν ρολά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Στον κλάδο του τουρισμού έχει διαμορφωθεί ένα πρωτόγνωρα αρνητικό κλίμα και όλες οι εξελίξεις είναι πιθανές, έστω και αν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν πως η
φετινή σεζόν θα είναι η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών.
Το απόγευμα της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο, τα τέσσερα εργατικά κέντρα της Κρήτης και οι ενώσεις των εργαζομένων στον τουρισμό και αποφάσισαν να απαντήσουν στην προκλητική όπως την χαρακτηρίζουν στάση των εργοδοτών τους με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται πως οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου κατέφυγαν σε καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ των Συλλόγων Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου και των Σωματείων των Εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού παραμονέςΠρωτοχρονιάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα