Βόρεια Κορέα: Σκληραίνει τη στάση της για τον αμερικανό κρατούμενο Κένεθ Μπάε

Η Βόρεια Κορέα ματαίωσε το προγραμματισμένο ταξίδι σήμερα και αύριο στην Πιονγκγιάνγκ ενός Αμερικανού απεσταλμένου, ο οποίος θα κατέβαλε προσπάθειες για την απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη Κένεθ Μπάε, ο οποίος κρατείται στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ...

«Έχουμε εκπλαγεί και απογοητευτεί από την απόφαση αυτή της Βόρειας Κορέας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά
με την απόφαση της Βόρειας Κορέας να αποσύρει την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Ρόμπερτ Κινγκ, τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κορέα.
"Εξακολουθούμε να ανησυχούμε βαθύτατα για την υγεία του κ. Μπάε και συνεχίζουμε να καλούμε τις αρχές" της Βόρειας Κορέας "να χορηγήσουν στον κ. Μπάε ειδική αμνηστία και να απελευθερωθεί άμεσα για ανθρωπιστικούς λόγους", αναφέρει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ στην ανακοίνωση αυτή.
Ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κινγκ θα ταξίδευε στην Βόρεια Κορέα κατόπιν προσκλήσεως της Πιονγκγιάνγκ και στόχος της επίσκεψής του αυτής θα ήταν να ζητήσει από τις βορειοκορεατικές αρχές να χορηγήσουν ειδική αμνηστία στον Μπάε για ανθρωπιστικούς λόγους ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά του και να λάβει ιατρική περίθαλψη.
Ο Μπάε συνελήφθη στην Βόρεια Κορέα τον Νοέμβριο του 2012 και καταδικάστηκε στις 30 Απριλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.
Ο 45χρονος Μπάε υποφέρει από διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την οικογένειά του. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε διακομισθεί σε νοσοκομείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα