Βομβαρδισμοί εν μέσω εκεχειρίας…

Ο συριακός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς εναντίον συνοικιών της Χομς, σύμφωνα με πληροφορίες ακτιβιστών που βρίσκονται στην πόλη της κεντρικής Συρίας, σήμερα, τρίτη ημέρα της αποστολής των παρατηρητών της διεθνούς κοινότητας στη χώρα για την επιτήρηση της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός που προβλέπεται από το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Αναν. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, έδωσε στο Πεκίνο τη διαβεβαίωση ότι η Δαμασκός θα τηρήσει τους όρους του ειρηνευτικού σχεδίου, κατά τη διάρκεια
των συνομιλιών με τον κινέζο ομόλογό του Γιανγκ Τζιεντσί....
«Οι συνοικίες Τζουράτ αλ Σάγια και αλ Καράμπις βομβαρδίζονται, υπάρχουν σφοδρά πυρά και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος πετά επάνω από την πόλη...Οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται επίσης στις συνοικίες Χαλντιγέ και Μπαγιάντα, από όπου ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές Επιτροπές Συντονισμού της συριακής αντιπολίτευσης.

Το 30% του εδάφους της Χομς, που ονομάσθηκε από την αντιπολίτευση "πρωτεύουσα της επανάστασης", εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός του ελέγχου των καθεστωτικών δυνάμεων.

Χθες, 15 πολίτες σκοτώθηκαν στη Χομς, έξι από πυρά πυροβολικού ή από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Στην περιοχή της Ντεράα δύο πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από τα πυρά των καθεστωτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια κηδείας. Στην επαρχία Ιντλέμπ, έξι πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, η οποία ανέφερε επίσης την ανακάλυψη πέντε σορών κοντά στην ομώνυμη πόλη.

Η πρώτη ομάδα των διεθνών παρατηρητών έφθασε την Κυριακή στη Δαμασκό για να επιτηρήσει την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία έπειτα από 13 μήνες συγκρούσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 11.00 άνθ
Keywords
Τυχαία Θέματα