ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ: ΜΑΛΑΞΕΙΣ... ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ!!!

«…..Τον τε μηδέν των δε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ' αχρείων νομίζομεν» μετφ: Αυτός που δεν παίρνει μέρος στα κοινά, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά είναι ελεεινός άθλιος άχρηστος…

(Θουκιδίδης Β΄40, επιτάφιος Περικλέους)
Ήθελα να... γνώριζα, πραγματικά, με το χέρι στην καρδιά! Σαμαράς και Βενιζέλος δυο πολιτικοί, που αυτή τη στιγμή κρατάνε την τύχη της χώρας μας στα χέρια τους, πιστεύουν ότι ό Ελληνικός λαός εξακολουθεί να τους
εμπιστεύετε; Δεν βλέπουν δεν ακούν δεν καταλαβαίνουν; Τέτοια κινέζικη νοοτροπία; Μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν από πού την αντλούν. Όχι πάντως από την Ελληνική κοινωνία.

Η τρόικα και οι «φίλοι» μας, έχουν ταπεινώσει τόσο πολύ την ίδια τη συγκυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, που, παρά τις μαλάξεις…..καρδιάς που τους γίνεται για να διασωθούν, το απόφθεγμα του Θουκιδίδη είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η συγκυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, που η λέξη «σούργελο» είναι λίγο να την περιγράψει. Αυτή τη στιγμή η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να απαλλάξουν τον Ελληνικό λαό από την παρουσία τους. Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά μια πραγματικότητα. Αυτό λέει η απλή λογική.
Ό λαός, φοβισμένος, μουδιασμένος, ταπεινωμένος, δεν θα ξεχάσει τα δεινά που περνάει, όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Αν θέλουν κάτι να σώσουν από την αξιοπρέπειά τους, και να αποχωρήσουν ήρεμα από την πολιτική ζωή του τόπου, πρέπει να προχωρήσουν σε εθνικές εκλογές, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και να παραδώσουν την εξουσία Αν δεν συμβεί αυτό, το μαύρισμα που θα φάνε στην κάλπη, θα είναι τόσο ταπεινωτικό, που θα είναι αδύνατον να παραμείνουν στην εξουσία. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δυσκολία θα καταφέρουν στις ευρωεκλογές να πιάσουν μαζί 17-22%.
Θα συνιστούσα στους δύο πολιτικούς να κάνουν μια βόλτα στον Ελλαδικό χώρο, να μπούνε σε καφενεία καφετέριες και εργασιακούς χώρους(αν βρούνε εργάτες), για να ακούσουν από πρώτο χέρι τη σημαίνει γι΄αυτούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ποια κόμματα στηρίζουν και πόσο συχνά ακούγεται η λέξη «χούντα!».
Ποια παράταξη-κόμμα θα κόψει πρώτο το νήμα, είναι ξεκάθαρο! ΣΥΡΙΖΑ! Με τι διαφορά; Θα το μάθουμε το βράδυ της κάλπης. Όσο και αν τα διαπλεκόμενα με «Ελιές» και «ποτάμια» προσπαθούν μέσα από «δημοσκοπήσεις» να αλιώσουν το αποτέλεσμα, δεν θα το πετύχουν. Είναι τόσο «έξυπνοι» οι δύο αρχηγοί, που δεν έχουν καταλάβει, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, τους τη φυλάει, για τον τρόπο με τον οποίο τον έδιωξαν. Δεν πήγε λέει στην «Ελιά». Όχι στην ελιά δεν πήγε, αλλά αν του δοθεί η ευκαιρία, θα φάει όχι μόνο το Βενιζέλο, αλλά θα κλονίσει και τη συγκυβέρνηση.
Η βουβή ύπαιθρος, θα κάνει την έκπληξη, αλλά και τα μεγάλα κέντρα των πόλεων, φέρνοντας ανατροπές και ισορροπίες στα κόμματα, που όλοι απεύχονται, με τις τόσες κυβερνητικές «βλακείες και αποφάσεις» στις εκλογές. Τι μεγαλύτερη «νίλα» θα πάθουν οι δημοσκόποι, που από τώρα προσπαθούν να βγάλουν δημάρχους και περιφερειάρχες που επιθυμούν τα «συμφέροντα» η τα κέντρα που τους υποστηρίζουν. Η «Πυθία» είναι αντίθετη σε τέτοιες «προστασίες», όπως σας έχω ενημερώσει και σε παλαιότερες αναρτήσεις. Κρατήστε αυτό το δημοσίευμα…….
Σαμαράς-Βενιζέλος από τώρα πρέπει να ψάχνουν σε πια «λαγούμια» θα κρυφτούν μετά τις εκλογές. Και για να είμαι πιο ειλικρινής, δανείζομαι ένα απόσπασμα από χθεσινό άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ. Γράφει μεταξύ άλλων:
«Τραγελαφική έχει καταντήσει η κατάσταση στη Ν∆ και στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι τα δύο κόµµατα δεν είναι άκρως επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό. Είναι αδίστακτα στην προσπάθειά τους να διασωθούν και δεν ορρωδούν προ ουδενός πολιτικού εγκλήµατος προκειµένου να επιβιώσουν πολιτικά οι ηγέτες τους, οι οποίοι αυτή τη στιγµή δείχνουν πολιτικά «ξεγραµµένοι» – και µάλιστα σε λιγότερο από τρεις µήνες! Η δικαιολογηµένη ανησυχία για το µέχρι πού µπορούν να φτάσουν δεν αναιρεί από την άλλη πλευρά την αυτογελοιοποίηση των ηγετών τους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον συναίσθηση πόσο….. σούργελα έχουν γίνει!
Ο Σαµαράς ετοιµάζεται στις 25 Μαρτίου να υψώσει το λάβαρο της… αντίστασης στο ∆ΝΤ! Προσοχή, µόνο στο ∆ΝΤ, όχι στη Γερµανία που µας έχει επιβάλει το άθλιο µνηµονιακό καθεστώς, και την ΕΕ µέσω της οποίας το υλοποιεί. Έχοντας µάθει ο πρωθυπουργός ότι ούτε η Ουάσινγκτον θέλει πλέον να χρηµατοδοτεί µέσω ∆ΝΤ την περαιτέρω εδραίωση της γερµανικής ηγεµονίας στην Ευρώπη ούτε το Βερολίνο θεωρεί πια αναγκαίο το κάλυµµα του ∆ΝΤ, επειδή οι λαοί της Ευρώπης έχουν υποταχθεί δουλικά στο Τέταρτο Ράιχ, ετοιµάζεται ο Σαµαράς να… βγει στο αντάρτικο του αποχωρούντος ∆ΝΤ! Γι’ αυτό το λόγο τελευταία όλοι οι «γερµανοτσολιάδες» της κυβέρνησης Σαµαρά-Βενιζέλου κάνουν επικριτικές νύξεις κατά του ∆ΝΤ, προετοιµάζοντας το έδαφος της… αντιστασιακής έκρηξης του ηφαιστείου που κρύβουν µέσα τους!
Μπορεί ο Καρνάβαλος της Πάτρας να πέρασε, ο πολιτικός Καρνάβαλος όµως του Σαµαρά και του Βενιζέλου θα αρχίσει την παρέλασή του από τον επόµενο µήνα και θα τραβήξει επί δύο µήνες ολόκληρους µέχρι τις ευρωεκλογές! Ζωσµένοι µε αντι∆ΝΤ φισεκλίκια, ελπίζουν ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος µήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πετύχει η µεν Ν∆ να ξεπεράσει το καχεκτικό όριο του 20% (βοηθούσης φυσικά και της απαγόρευσης συµµετοχής της Χρυσής Αυγής τις ευρωεκλογές) το δε ΠΑΣΟΚ ένα µονοψήφιο µεν ποσοστό αλλά πιο κοντά στο 9% παρά στο 5%».
Από μένα, άντε για! Θα τα πούμε με νεότερα από την «Πυθία!».
Keywords
Τυχαία Θέματα